GuidePedia

0
Με πληροφορίες από The New York Times Company - nytimes.com


Το Wuxi Χριστιανική Εκκλησία στην Κίνα Zhejiang Province.  Οι αρχές έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατεδάφισης σε περισσότερες από 100 εκκλησίες στην περιοχή.  Πιστωτικές Didi Tang / Associated Press

Μετάφραση Άρθρου: Γιώργος Χαρίτος για το Olasthnforaa.blogspot.gr

Τη Δευτέρα, δημόσιοι υπάλληλοι ασφαλείας στην πόλη Wenzhou χρησιμοποίησαν ένα γερανό και ένα καμινέτο για να κόψουν χαλαρά το κόκκινο, 10-πόδο σταυρό που κοσμούσε την Εκκλησία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των ενοριτών που εκτυλίχθηκαν κατά τους τελευταίους μήνες, τα ποίμνιά δεν προσφέρουν αντίσταση.

"Εμείς δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση, αλλά προφανώς αυτό που έκαναν ήταν παράνομο», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Qu Linuo, ένας πάστορας από μια κοντινή εκκλησία, που ήταν ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που πραγματοποιήθηκε μια ολονύκτια αγρυπνία πριν φτάσει η αστυνομία.

Το Wuxi Χριστιανική Εκκλησία στην Κίνα Zhejiang Province.  Οι αρχές έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατεδάφισης σε περισσότερες από 100 εκκλησίες στην περιοχή.  Πιστωτικές Didi Tang / Associated Press

Την Παρασκευή, στην Wenling Εκκλησία στην πόλη της Taizhou αντιμετωπίσαν  4.000 αστυνομικούς, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την απομάκρυνση των δύο σταυρούς από την κορυφή του κτιρίου τους. 40 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της στασιμότητας.

Από τις αρχές της άνοιξης, οι αρχές στην επαρχία Zhejiang έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατεδάφισης σε περισσότερες από 100 εκκλησίες, λέγοντας πως οι δομές τους παραβίασαν τους κανονισμούς του χωρισμού. Οι περισσότερες από τις στοχευμένες εκκλησίες είναι εγκεκριμένες από το κράτος, σε αντίθεση με το λεγόμενες underground κοινότητες που συχνά ξεχώρισαν από τις αρχές.

Κίνα Αφαιρεί Σταυροί Από Δύο Περισσότερες Εκκλησίες στο Crackdown


Οι υπάλληλοι έχουν σε μεγάλο βαθμό, βάλει ως στόχο την εκκλησία τα καμπαναριά και τους σταυρούς τους, αλλά τον Απρίλιο οι αρχές γκρέμισαν το  Sanjiang Εκκλησία , ένα εξαιρετικά ορατό ορόσημο στην Wenzhou, λέγοντας ότι η όλη δομή παραβίασε τους κωδικούς κτίριου. Η εκκλησία, που βρισκόταν κατά μήκος μιας εθνικής οδού, είχε αναφερθεί από την τοπική κυβέρνηση ως πρότυπο έργο.

Οι ηγέτες της Εκκλησίας και οι αναλυτές λένε ότι η μάχη στην περιοχή Zhejiang, μία από τις πλουσιότερες επαρχίες της Κίνας, τονίζει τι δυσφορία της κινεζικής ηγεσίας με την αυξανόμενη γοητεία του Χριστιανισμού, οι οπαδοί των οποίων λέγεται ότι φτάνουν σε αριθμό τα 86 εκατομμύρια και είναι μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η καταστολή στο Χριστιανισμό στην Zhejiang συμπίπτει επίσης με μια πανεθνική εκστρατεία που έχει κατευθυνθεί σε υπερασπιστές των νομικών δικαιωμάτων, υποστηρικτές υπέρ της δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αναφέρει κανόνες ζωνών στον αγώνα της κατά των εκκλησιών, με έγγραφο προτείνει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, συμβουλεύοντας τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν τη γλώσσα ζωνών σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον διεθνή έλεγχο.


Αλλού στην περιοχή Zhejiang, βρίσκετε μία από τις παλαιότερες καθολικές εκκλησίες της Κίνας, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα από Γάλλους ιεραποστόλους στην παράκτια πόλη της Ningbo, η οποία κάηκε από πυρκαγιά. Δεν υπάρχουν άμεσες ενδείξεις ότι η φωτιά είχε τεθεί σκόπιμα, αλλά και πάλι είναι πιθανό να αυξήσει την πίστη των Χριστιανών ότι δηλαδή είναι υπό πολιορκία.

Απέναντι από την Zhejiang, δεκάδες κοινότητες έχουν οργανώσει γύρο το εικοσιτετράωρο επιφυλακή ομάδες για να παρακολουθήσουν και να  προφθάσουν τα πληρώματα κατεδάφισης. Στο  Σωτηρία Εκκλησία στην περιοχή Wenzhou , περισσότερα από 100 ενορίτες έχουν σταθεί φρουροί από την 21 Ιουλίου, όταν η μάχη μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών άφησε πάνω από 50 ενορίτες τραυματισμένους, και μερικούς σοβαρά.  Παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής της εκκλησίας, αντιμετωπίζει έντονη πίεση της κυβέρνησης, είπε ότι θα επιτρέψει ο σταυρός να αφαιρεθεί, αλλά οι ενορίτες έχουν ορκιστεί να αντισταθούν.

Στην Wenling Εκκλησία στην περιοχή Taizhou, εκατοντάδες χριστιανοί έψελναν ύμνους ξημερώματα της Παρασκευής, όμως τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την εκκλησία, η οποία είναι σε ένα εξαιρετικό σημείο, ενώ στην κορηφή του ρολογιού είναι ένας μεγάλος κόκκινος σταυρός. 

Ένας από τους δύο σταυρούς που είχαν αφαιρεθεί την Παρασκευή από το Wenling Εκκλησία σε Taizhou στην επαρχία Zhejiang, Κίνα.  Congregants δήλωσε εκατοντάδες χριστιανοί έψελναν ύμνους όπως τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την εκκλησία.  Πιστωτικές λεμόνι Huang

Μετά από μια μονοήμερη προσπάθεια που απαιτείται ένας πανύψηλος γερανός και ένα ηλεκτρικό πριόνι  αφαίρεσαν δύο σταυρούς της εκκλησίας 

Μια παρόμοια σκηνή εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα στο Longgang Township. Κ Qu, ο πάστορας από την κοντινή εκκλησία, είπε στα περίπου 200 άτομα, κάποια στα 70 και 80 ετών, οι οποίοι κρατούσαν ένα καντήλι μπροστά από την εκκλησία τελικά έκαναν στην άκρη για να επιτρέψουν στην αστυνομία να αφαιρέσουν τον σταυρό.

Μετά από περισσότερο από δύο ώρες, ο σταυρός έπεσε με γερανό ο οποίος και παραδώθηκε στους ενορίτες, οι οποίοι τον μετέφεραν πίσω στην εκκλησία. «Πολλοί από αυτούς έκλαιγαν απαρηγόρητα," είπε ο Qu.

Ο Patrick Ζούο και η Κική Zhao, έκαναν το ρεπορτάζ. 


Δημοσίευση σχολίου

 
Top