GuidePedia

0
agioritikovima
Προσευχή-σόου...εν χορδαίς και οργάνοις ετοιμάζει το Βατικανό παρουσία ΒαρθολομαίουΤου Μανώλη Κείου

Αυτό που θα λάβει χώρα στη Ρώμη αύριο το απόγευμα μόνο προσευχή δε θα θυμίζει! Πιστοί στην "θρησκεία" της επικοινωνίας οι καθολικοί διοργανωτές ετοιμάζουν ένα...πανηγύρι, ένα θρησκειολογικό ανακάτεμα μετά μουσικής! 
Στην αυριανή εκδήλωση-προσευχή για την ειρήνη μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ εκεί θα βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος....

Το σόου που ετοιμάζουν οι διοργανωτές θα έχει ιστορικά, θρησκειολογικά και μουσικά στοιχεία και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βατικανό η προσευχή για την ειρήνη θα χαρακτηρίζεται από μια  "χρονολογική σειρά" των τριών θρησκειών: του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ....

Αναλυτικότερα σε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό χθες Παρασκευή, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, π. Federico Lombardi ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της συνάντησης-προσευχής που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.
Σιμόν Πέρες και Μαχμούντ Αμπάς  θα φτάνουν στο Βατικανό γύρω 18:30 το βράδυ της Κυριακής,και θα συνοδεύονται από αντιπροσωπείες από περίπου 20 άτομα, που εκπροσωπούν τις διάφορες κοινότητες της πίστης οι οποίες είναι παρούσες και στα δύο κράτη.

Ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία Βαρθολομαίου λέγοντας πως "ο Ορθόδοξος Πατριάρχης έπαιξε κεντρικό ρόλο στο πρόσφατο προσκύνημα του Πάπα στην Ιερουσαλήμ" 

Μετά από ένα σύντομο καλωσόρισμα στην Casa Santa Marta, όπου ζει ο Πάπας, ο ποντίφικας θα συνοδεύσει τους δύο προέδρους και τον Πατριάρχη μέσα από τους κήπους του Βατικανού σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που περιβάλλεται από δύο ψηλούς φράκτες μεταξύ του κτιρίου της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών και μιας πτέρυγας των μουσείων του Βατικανού .

Ο π. Lombardi εξήγησε ότι κάθε θρησκευτική κοινότητα θα παρουσιάσει ένα μουσικό κομμάτι, για να ευχαριστήσουν τον Θεό για το δώρο της δημιουργίας, να ζητήσουν συγχώρεση αμαρτιών και να προσευχηθούν για το δώρο της ειρήνης.

Ο Πάπας και οι δύο πρόεδροι θα πραγματοποιήσουν εκκλήσεις για ειρήνη στην περιοχή, πριν από την ανταλλαγή χαιρετισμών, φυτεύοντας ένα δέντρο ελιάς ως ένα ορατό σύμβολο της επιθυμίας τους για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί πως όλο αυτό το...πανηγύρι ο εκπρόσωπος του Βατικανού το χαρακτήρισε "θρησκευτική εκδήλωση" 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top