GuidePedia

0


Καρυές, φωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη, επιμέλεια: Νίκος Παπαχρήστου 

Η τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου κατά τα οριζόμενα από την παράδοση και τον Καταστατικό Χάρτη της υπερχιλιόχρονης Μοναστικής Πολιτείας, παρουσία Αντιπροσώπων και Αγιορειτών Πατέρων, του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Ορφανού, ως εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Πολιτικού Διοικητή Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου, εκπροσώπων των Κρατικών Αρχών, επισήμων και προσκυνητών.

Ο απελθών Πρωτεπιστάτης Στέφανος Χιλανδαρινός παρέδωσε την ράβδο στον Αντιπρόσωπο της αρχαιότερης Μονής Μεγίστης Λαύρας, Ιερομ.Νικόδημο Λαυρεώτη ο οποίος ύστερα από την ακολουθία στο Ναό του Πρωτάτου όπου ο τα μέλη της Διονυσιάτικης Επιστασίας προσκύνησαν την Πανίερη Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», την παρέδωσε στον νέο Πρωτεπιστάτη Γέρων Συμεών Διονυσιάτη.

Εκτός από τον νέο Πρωτεπιστάτη, η νέα Ιερά Επιστασία συγκροτείται από τον Μον.Ευθύμιο Ζωγράφου, τον Ιερομ. Κιριον Αγίου Παντελεήμονος και τον Γέροντα Εφραίμ Κωνσταμονίτου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το διοικητικό πολίτευμα του Αγίου Όρους θεωρείται από τις πιο αρχαίες μορφές δημοκρατικού πολιτεύματος που διατηρείται έως σήμερα από την ίδρυσή της Μοναστικής Πολιτείας του Άθω.  









Δημοσίευση σχολίου

 
Top