GuidePedia

0

Γιώργος Φερδής

«Αυτό το κέντρο είναι μια κυψέλη, ένα όμορφο μελίσσι που δουλεύουν εντατικά οι δάσκαλοι και οι μαθητές». Έτσι χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος,  το κέντρο φροντίδας παιδιού στο Μοσχάτο που επισκέφθηκε σήμερα.

Ο κ. Ιερώνυμος έφθασε αργά το μεσημέρι συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ο οποίος τον ξενάγησε στους χώρους του κέντρου.

«Σκοπός μας είναι να είμαστε στο πλευρό των παιδιών για να αποκτήσουν γερά θεμέλια» πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος πριν ευλογήσει την τράπεζα για το μεσημεριανό φαγητό.

Ένα δυνατό ναι ακούστηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε τα παιδιά αν θέλουν να τους επισκεφθεί άλλη μια φορά ενώ εκείνα του αφιέρωσαν ένα τραγούδι βγαλμένο από την καρδιά τους, λέγοντας του με αυτό τον τρόπο, ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος μοίρασε δώρα και λαμπάδες στα παιδιά ευχόμενος Καλό Πάσχα. Το νεοκλασικό κτίριο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά που προέρχονται από άπορες οικογένειες.

«Είναι μια ανάσα στα οικονομικά μας βάρη» τόνισε μια μητέρα μιλώντας μας για την βοήθεια που παρέχει το κέντρο φροντίδας στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Το κέντρο λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και εγκαινιάστηκε το 2013 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.




































Δημοσίευση σχολίου

 
Top