GuidePedia

0
Gladsome Light Dialogues – An Orthodox Blog
Παρακολουθούμε το Φως ή Τι συμβαίνει μετά την Ανάσταση;Είναι υπέροχο να συμμετέχουν στις ακολουθίες της Εκκλησίας για το Πάσχα το βράδυ, να είναι μέρος της χαρούμενη γιορτής του φωτός που η Ανάσταση του Χριστού φέρνει στη γη, πάρα πολύ μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Το μόνο λυπηρό είναι ότι ξεκινάμε πολλοί και καταλήγουμε  λίγοι. Πολλοί άνθρωποι έρχονται, παίρνουν το φως, ακούνε το Ευαγγέλιο και σπεύδουν να πάνε στο σπίτι νομίζοντας ότι έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους ως Χριστιανοί. Αλλά ακριβώς το να είμαστε μάρτυρες της Αναστάσεως δεν είναι αρκετό, και δεν είναι ο στόχος, αυτό που έρχεται μετά είναι το σημαντικό. Το θαύμα της Αναστάσεως του Χριστού είναι, ή καλύτερα είπε, θα πρέπει να είναι η σπίθα που θα ανάψει ολόκληρη την ύπαρξή σας στη φωτιά, θα πρέπει να είναι το προϊόν της ζύμωσης που θα ξεκινήσει την πλήρη αναδιαμόρφωση σας, θα πρέπει να είναι η ώθηση που θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος στο σωστό δρόμο προς τη σωτηρία.

Αλλά ποιος πιστεύει στα θαύματα σήμερα ούτως ή άλλως; Τα λόγια του Αβραάμ, την αντιμετώπιση του άσπλαχνου  πλούσιου άνθρωπου από την παραβολή του πτωχού Λαζάρου, να έχει περισσότερο νόημα από ποτέ:  "Είπε δε εις αυτόν ο Αβραάμ· εάν δεν ακούσουν τον Μωϋσέα και τους προφήτας, δεν θα πεισθούν και αν ακόμη αναστηθή κάποιος εκ νεκρών”. (Οταν λείπη η καλή διάθεσις ούτε και το μεγαλύτερον θαύμα ημπορεί να οδηγήση εις πίστιν και μετάνοιαν). (Luk 16:31). Είναι αλήθεια: ακόμα και μετά τον Χριστό, ο ίδιος ο Θεός, έχει αναστηθεί από τους νεκρούς, εμεις θέλουμε ακόμα περισσότερες αποδείξεις. Εξακολουθούμε να θέλουμε ο Θεός να αποδείξει, προσωπικά, για μας, ότι υπάρχει Θεός και όλα γι 'Αυτόν είναι αληθινά.

Ξεκινώντας με τους προφήτες του παλιού και την ιστορία του λαού του Ισραήλ, της Μητέρας του Θεού και των Αγίων Αποστόλων, συνεχίζοντας με τα νικηφόρα Μαρτύρων, των Πατέρων της Εκκλησίας και όλους τους αγίους, τα πακέτα λείψανα των αγίων , και μπορούμε να πάμε και μετά, ο Θεός μας περιβάλλεται από " ένα σύννεφο των μαρτύρων "  (Εβρ. 12:01). Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να αγνοούμε όλες αυτές τις μαρτυρίες που δείχνουν αλάνθαστα την ύπαρξη του Θεού που αγαπά την ανθρωπότητα. Εμείς απλά πρέπει να ανοίξει τα συναξιάρια και να διαβάσουμε τις ζωές των αγίων, και θα δουμε τον Θεό στην εργασία: η θεραπεία των αρρώστων, αλλάζοντας τους αμαρτωλούς αγίους, να κάνει τη δικαιοσύνη στο αδικηθεί, δίνοντας ελπίδα στην απελπισία και χαρά για το πένθος. Πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην μπορεί να δει με πόση αγάπη μας κατακλύζει.

Αυτό που βλέπουμε στη ζωή των αγίων δεν είναι τίποτε άλλο, παρά από την επίδραση που έχει ηΑνάσταση πάνω τους. Δεν περιορίζουν τους εαυτούς τους ως παρατηρητές, για να παρακολουθήσουν την "παράσταση" της Αναστάσεως, αλλά αποφάσισαν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο σε αυτό. Κάθε ένας από αυτούς δήλωσε:  σταυρώθηκαν μαζί με τον Χριστό, και ζω; ο Χριστός ζει μέσα σε μένα. Και η ζωή τώρα που ζω εν σαρκί, ζω με την πίστη προς τον Υιό του Θεού, που με αγάπησε και έδωσε τον εαυτό Του για λογαριασμό μου . (Gal 2:20)

Όντας μάρτυρες της ανάστασης του Χριστού πρέπει να μας ωθήσει να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να διώξουμε τις παλιές συνήθειες που μας τραβάνε  μακριά από Αυτόν και τις αντικαταστήσουμε με νεες που θα μας ενώσουν μαζί Του για πάντα. Αν δεν τον γνωρίζουμε, τώρα είναι η ώρα που πρέπει να εισαχθούμε, εάν δεν έρχονται στην εκκλησία, τώρα είναι η στιγμή για να εισέλθουν, εάν δεν προσεύχονται, τώρα είναι η ώρα να ζητήσουν το έλεος Του, αν δεν αγαπούν, τώρα είναι η ώρα να συμμετάσχουν στην απαράμιλλη αγάπη Του για μας.

Μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να χαθεί ορμητικά στο σπίτι πάρα πολύ σύντομα. Ο Χριστός είναι εδώ και επεκτείνει ένα χέρι για να σας, ένα χέρι που μπορεί να σας μεταφέρει από το Άδη μια επιφανειακή ύπαρξης. Πάρ 'το για να υψωθείς στην ζωή.πάρτε το και αφήστε τον Χριστό να παρουσιαστεί για εσάς προσωπικά, να λιώσει όλες τις αμφιβολίες με την παρουσία του και την αντικατάστασή τους με λυτρωτική πίστη. πάρτε το και αφήστε την ημέρα αυτή να είναι η πρώτη της νέας σας ζωής σ 'Αυτόν.

Χριστός Ανέστη! 

Μετάφραση: Γιώργος Χαρίτος

Δημοσίευση σχολίου

 
Top