GuidePedia

0
pygmi.gr

Οι εκκλησίες στην ανατολική επαρχεία Τσετσιάνγκ της Κίνας βρίσκονται στο στόχαστρο των «ακτιβιστών», καθώς έχει οργανωθεί σε βάρος τους εκστρατεία κατεδάφισης. 

Με εντολή να λειτουργούν όσο πιο διακριτικά γίνεται, σβήνοντας τα φώτα κατά τις βραδινές ώρες, τόσο οι εκκλησίες στην επαρχία της Κίνας, όσο και οι Χριστιανοί βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη θέση. Το αίτημα της εκστρατείας που έχει ξεσπάσει, είναι η κατεδάφιση δώδεκα εκκλησιών της γύρω περιοχής.

Μετά την ανακοίνωση της εκστρατείας, μια ομάδα Χριστιανών της περιοχής Τσετσιάνγκ συγκεντρώθηκε σε εκκλησία της πόλης Wenzhou, γνωστής και ως Ιερουσαλήμ της Ανατολής λόγω του έντονου χριστιανικού της χαρακτήρα, με σκοπό να περάσει το δικό της μήνυμα αντίδρασης. 

Η κυβέρνηση μπορεί να στάθηκε στο πλευρό της χριστιανικής μειονότητας, εμποδίζοντας το σχέδιο κατεδάφισης των εκκλησιών, έδειξε όμως ότι δεν την στηρίζει απόλυτα. Αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις του τοπικού αξιωματούχου της κυβέρνησης, που είναι υπεύθυνος για τις θρησκευτικές υποθέσεις. Ο κύριος Φένκ Ζίλι τόνισε εξέφρασε την δυσφορία του για τον εκθετικό ρυθμό που αναπτύσσονται οι χριστιανικές κοινότητες στις περιοχές της επαρχίας. 

Η Τσετσιάνγκ θεωρείται η πιο χριστιανική περιοχή της Κίνας. Εκτιμάται ότι ένας στους εννιά κατοίκους της πόλης πιστεύει στον Προτεσταντισμό. Ο πρόεδρος της επιτροπής θρησκευτικών ζητημάτων της Τσετσιάνγκ χαρακτήρισε το φαινόμενο ως «εντελώς τυχαίο, όμως έντονο» αφήνοντας ερωτηματικά για το αν η προσωρινή στήριξη της κυβέρνησης θα συνεχιστεί. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα είναι ένα κράτος χωρίς επίσημη θρησκεία, που όμως προσφέρει επίσημη αναγνώριση μόνο σε πέντε θρησκείες. Αυτές είναι ο Βουδισμός, ο Καθολικισμός, ο Ισλαμισμός, ο Προτεσταντισμός και του Ταοϊσμός. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top