GuidePedia

0
ar-ko-pei
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Ανέκρουσε πρύμναν και μάλιστα με τον πιο άκομψο τρόπο ο εκδότης των εφημερίδων που κατηγορούσαν με ευφάνταστατα δημοσιεύματα και με χοντροειδέστατους χαρακτηρισμούς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Πειραιώς και τον Μητροπολίτη Κορίνθου.

Μετά τις αγωγές που υποβλήθηκαν ο Π. Μαυρίκος, εκδότης των εφημερίδων "Ακρόπολις", "Επικαιρότητα" και "24 ώρες" με το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του, εν είδει δημόσιας απολογίας, ζητά ταπεινά συγνώμη από τον Αρχιεπίσκοπο και τους Μητροπολίτες για τον... ζήλο και την εμμονή (όπως ο ίδιος αναφέρει) που επέδειξαν οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν και μάλιστα "πέραν του μέτρου".
"Μακαριώτατε σας ζητώ συγνώμη ... η επιθυμία μου είναι να μην αντιδικώ στις δικαστικές αίθουσες... η Εκκλησία αποτελεί τον στυλοβάτη του έθνους και της πατρίδας... Εύχομαι οι Άγιες Ημέρες να δώσουν δύναμη και ταπεινότητα σε εμένα προκειμένου να αντιλαμβάνομαι το λάθος μου..." αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Μαυρίκος, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες τις δικές του και των δημοσιογράφων των συγκεκριμένων εντύπων που, όπως τονίζει, "στενοχώρησαν τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη Κορίνθου και τον Μητροπολίτη Πειραιώς".

Ο κ. Μαυρίκος είχε το θάρρος να ζητήσει δημόσια συγνώμη, έστω και μετά τις δικαστικές περιπέτειες που τον βρήκαν από την Αρχιεπισκοπή και τους θιγόμενους Μητροπολίτες.
Τα ηλεκτρονικά μέσα που υιοθέτησαν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα θα βρουν το θάρρος άραγε να γράψουν όχι μία συγνώμη, έστω μία λέξη;

Δημοσίευση σχολίου

 
Top