GuidePedia

0
aktines.blogspot.gr
Την περασμένη Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε Συνέλευση των μελών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε το θέμα «Περί της ιδρύσεως εισαγωγικής κατευθύνσεως μουσουλμανικών σπουδών σε σχέση με τη Θεολογική Σχολή». Σύμφωνα με πληροφορίες η συνέλευση του Τμήματος έλαβε ομόφωνα αρνητική απόφαση για την ίδρυση κατεύθυνσης μουσουλμανικών σπουδών στη Θεολογική Σχολή.
Από την εκτενή συζήτηση διαφάνηκε ότι δεν συντρέχουν οι επιστημονικές και επιστημολογικές προϋποθέσεις για την ίδρυση τέτοιας κατεύθυνσης εντός της Θεολογικής Σχολής. Τέθηκε επίσης θέμα σεβασμού της ανεξιθρησκείας των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, καθώς οι σπουδές τους εντός μιας χριστιανικής Θεολογικής Σχολής αποτελεί προσβολή του δικαιώματος της θρησκευτικής τους ελευθερίας.

Η αρνητική απόφαση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη στο ζήτημα καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπερψηφισθείσα κατά πλειοψηφία από το Τμήμα Θεολογίας της ίδιας Θεολογικής Σχολής απόφαση ίδρυσης κατεύθυνσης ισλαμικών σπουδών.
Αναμένεται πλέον και η επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας για το εν λόγω ζήτημα.  

Δημοσίευση σχολίου

 
Top