GuidePedia

0
ecclesia.gr

Tην προσεχή Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταβαίνει στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2014 (18-23 Μαρτίου 2014).


Στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ανάμεσα στους Έλληνες συνεκθέτες και σε ειδικό χώρο θα φιλοξενηθούν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίες διά του Συνοδικού Γραφείου, ανταποκρινόμενες στο σχετικό αίτημα της Ιεράς Συνόδου, θα διαθέσουν ξενόγλωσσο οπτικοακουστικό υλικό των Ιερών Μονών και Ιερών Προσκυνημάτων τους. 
Η Έκθεση αυτή, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις παγκοσμίως, συγκεντρώνει δε έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον αφενός μεν λόγω του μεγάλου αριθμού ρώσων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πατρίδα μας, αφετέρου δε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί επιδεικνύουν για τα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματά της.

Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής της, τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα έχουν συνάντηση με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, την Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχακ. Δανάη-Μαγδαληνή Κουμανάκου, καθώς και με τον Επίσκοπο Ποντόλσκ κ. Τύχωνα, Πρόεδρο του Προσκυνηματικού Κέντρου του Πατριαρχείου της Ρωσίας.

Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, και κ. Χρήστο Πετρέα, Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο, του Συνοδικού Γραφείου. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top