GuidePedia

0

Με προηγιασμένη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως το απόγευμα της Τετάρτης 12 Μαρτίου 2014 ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Φροντιστηρίου Στελεχών και της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας για το ιεραποστολικό έτος 2013-2014.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, σε προσφώνησή του προς τα μέλη και τους υπευθύνους, επεσήμανε ότι η εποχή μας χρειάζεται αναμόρφωση των προτύπων της με αφετηρία την οικογένεια. 

Αφορμώμενος από το ανάγνωσμα των Παροιμιών της Προηγιασμένης τόνισε ότι έχει χαθεί σε επίπεδο ταγών της κοινωνίας ο παραδοσιακός σεβασμός στην ιερότητα των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

Η πιστότητα των συζύγων έχει υποκατασταθεί από το κυνήγι της ηδονής και την άρνηση του ενός να αναλάβει την ευθύνη της αγάπης έναντι του άλλου και αυτό το κλίμα διαχέεται και στην ανατροφή των παιδιών.

Η τηλεόραση έχει βλάψει την σταθερότητα μέσα στην οικογένεια, καθώς τα μέλη της δεν νιώθουν την αξία του σπιτιού, με αποτέλεσμα στην κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε να μην έχουμε στηρίγματα για να αντέξουμε.

Τα παιδιά μαθαίνουν την αγάπη, την αλληλεγγύη, την φιλανθρωπία, την πιστότητα, τον σεβασμό μέσα στην οικογένεια και αυτό το ήθος μεταφέρεται στην κοινωνία.

Γι’ αυτό και η Εκκλησία, τόσο με την κατήχηση όσο και με τις σχολές Γονέων, προσπαθεί να μεταδώσει στους νεώτερους αρχές και αξίες πολυτιμότατες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους υπευθύνους του Φροντιστηρίου Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουτσούρη και των Σχολών Γονέων Πρωτ. Ιωάννη Βλάσση και Πρωτ. Σπυρίδωνα Πέρρο, τονίζοντας ότι εκτός της πόλης λειτουργούν ακόμη δύο σχολές στη Νότια και την Βόρεια Κέρκυρα, ώστε όσοι γονείς επιθυμούν από όλο το νησί να μπορούν να συμμετέχουν.

Προσφωνήσεις προς τον Σεβασμιώτατο απηύθυναν ο Πρωτ. Ιωάννης Βλάσσης εκ μέρους της Σχολής Γονέων και ο Πρωτ. Ευάγγελος Κούτρας εκ μέρους του Φροντιστηρίου Στελεχών.

Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε σε όσους συμμετείχαν βεβαιώσεις και επιμορφωτικό υλικό, ενώ παρουσίασε τον ειδικό τόμο που κυκλοφόρησε η Ιερά Μητρόπολη με τις εισηγήσεις των συναντήσεων του Φροντιστηρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η 11η συνεχόμενη χρονιά στην οποία λειτούργησαν αυτοί οι δύο θεσμοί, οι οποίοι αποτελούν τομή στην ποιμαντική διακονία την οποία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top