GuidePedia

0
imverias.blogspot.gr





αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος

Το είχα ακούσει και παλιά στο ραδιόφωνο καθώς οδηγούσα. Το άκουσα τυχαία και σήμερα καθώς μπήκα σε κάποιο βενζινάδικο το οποίο έπαιζε τον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό.

Τι άκουσα; Ένα σποτάκι*.

Το σποτάκι του ραδιοφωνικού σταθμού (Θεσ/νίκης) λέει: « Δεν έχει σημασία με ποιον κοιμηθήκατε χθες το βράδυ, σημασία έχει ότι ξυπνήσατε μαζί μας».

Το σποτάκι είναι εξωφρενικά «φιλελεύθερο» ή μάλλον οι καλύτερες λέξεις για να το χαρακτηρίσουμε είναι: αισχρό, ξεδιάντροπο, αντιεκκλησιαστικό, φιλήδονο, σαρκικό, άκρως κοσμικό, προσβλητικό (για αυτούς που έχουν χριστιανική συνείδηση).

Απορώ πως είναι δυνατόν να ακούγεται τόσο καιρό και κανείς να μην έχει αναφέρει τίποτα (σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω). Θα μου πείτε ότι ακούγεται από ένα ραδιοφωνικό σταθμό που παίζει κοσμικά τραγούδια, όμως αυτό δεν δικαιολογεί ένα τέτοιο «σποτικό έκτρωμα». Μπορούν οι υπεύθυνοι να προβάλλουν τον σταθμό τους με μεγαλύτερη ευπρέπεια.

Όχι απλά προτρέπει την αδιάκριτη πολυγαμία αλλά και την δικαιολογεί. Δικαιολογεί την πορνεία, την ασυδοσία, την σαρκικότητα προβάλλοντάς όλα αυτά τα πάθη σαν φυσιολιγικά… «δεν έχει σημασία», ακούγεται να λέγει η «φωνή του σταθμού». Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι τώρα ακούτε τον συγκεκριμένο σταθμό.

Δηλαδή δεν έχει σημασία εάν χθες αμαρτήσατε, σημασία έχει ότι μας ακούτε. Δεν έχει σημασία που κατά συρροήν πέφτετε στην πορνεία, σημασία έχει ότι ξυπνάτε μαζί μας.
Μάλλον οι υπεύθυνοι διαφήμισης του ραδιοφ.σταθμού θεωρούν ότι το συγκεκριμένο σποτ είναι "έξυπνο", όμως όχι μόνο έξυπνο δεν είναι αλλά δείχνει την α-νοησία τους, διότι αψηφούν και κοροϊδεύουν τις εντολές του Θεού...
Που έχει καταντήσει η Ελλάδα μας; Που βρίσκεται η αγνή και ευλαβείς συνείδηση των Ελλήνων;

Αυτά ακούνε τα παιδιά μας, με αυτά δηλητηριάζονται οι νέοι σήμερα και θεωρούν την αμαρτία φυσική κατάσταση του ανθρώπου.

Θα σταματήσω εδώ, ελπίζοντας ο Θεός να φωτίσει τους υπευθύνους και να σταματήσουν τουλάχιστον να προσβάλουν το ήθος των Ελλήνων, τον θεσμό της Ελληνικής οικογένειας, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της ευλογημένης πατρίδος μας.

Διότι έχει μεγάλη σημασία τι κάνεις, πως ζεις και όχι εάν ακούς τον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό!

*Διαφήμιση στο ραδιόφωνο (στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαφημίζεται ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός)

Δημοσίευση σχολίου

 
Top