GuidePedia

0
rbth.gr
Ομιλία για την προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία θα εκφωνήσει αύριο στις 3μμ. (ώρα Μόσχας) στο Κοινοβούλιο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Όπως ανακοίνωσε μετά τη σημερινή συνεδρίαση στους δημοσιογράφους ο πρώτος  Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας (της Κάτω Βουλής) Ιβάν Μέλνικοφ, ο πρόεδρος Πούτιν θα απευθύνει αύριο  ομιλία στη Βουλή για την προσχώρηση της Κριμαίας στη Ρωσία.
Η ανεξαρτησία της Κριμαίας
Σε ειδική συνεδρίαση που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο Αυτόνομο Κοινοβούλιο της Κριμαίας, το Ανώτατο Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα «Περί ανεξαρτησίας» με 85 ψήφους υπέρ. Στο ψήφισμα, η Δημοκρατία της Κριμαίας απευθύνεται στη Ρωσική Ομοσπονδία και ζητά να δεχθεί την πρόταση για προσάρτηση στη Ρ.Ο.
 Το δημοψήφισμα
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία , το 96,7 % των πολιτών που συμμετείχαν στο χθεσινό ιστορικό δημοψήφισμα, υποστηρίζουν την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής του δημοψηφίσματος του Ανωτάτου Συμβουλίου, Μιχαήλ Μαλίσεφ, συμμετείχαν συνολικά 1,2 εκατομμύρια πολίτες. Το 2,5% τάχθηκε υπέρ μιας αυτόνομης Κριμαίας, μέσα στην Ουκρανία, ενώ τα άκυρα είναι σε ποσοστό 0,7%. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top