GuidePedia

0
exapsalmos.gr
M

Ένα πρόσωπο που απασχόλησε την εκκλησιαστική επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, ο Μητροπολίτης Φωκίδος Αθηναγόρας, σύμφωνα με πληροφορίες του exapsalmos.gr, υπέβαλε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του Μητροπολίτη και αύριο το θέμα αυτό θα απασχολήσει την ΔΙΣ.



Για τον εν λόγω Μητροπολίτη είχε κινηθεί προ διμήνου περίπου από την ΔΙΣ, η διαδικασία του ειδικού νόμου αποστολής της Επιτροπής, προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί ή όχι να ανταποκριθεί στα διοικητικά και λειτουργικά του καθήκοντα.




Προφανώς δεν ήθελε να μπεί στην βάσανο μίας τέτοιας εξέτασης και γιαυτό συναισθανόμενος το χρέος του έναντι της Εκκλησίας αλλά και την υστεροφημία του, έσπευσε να υποβάλλει από μόνος του την παραίτησή του, πριν τον… παραιτήσουν!




Ο Σεβ. Φωκίδος, ειρήσθω εν παρόδω, εισήχθη στο Σισμανόγλειο την περασμένη εβδομάδα. Πολλοί είναι εκείνοι που είπαν και εξέλαβαν την εισαγωγή του αυτή στο νοσοκομείο, ως υπεκφυγή για την Επιτροπή που θα τον επισκέπτετο. Πλην όμως την απάντηση σε αυτού του είδους τις φλυαρίες την έδωσε ο ίδιος ο Γέρων Μητροπολίτης με την γενναία παραίτησή του, αν, τελικώς, αληθεύει..!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top