GuidePedia

0

Φωτό Χρήστος Μπόνης - agioritikovima

alt
Λαμπρός ο εορτασμός για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι όπου τελέσθηκε πανηγυρικό συλλείτουργο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για την Σύναξη την οποία συνεκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε το Μήνυμα των Προκαθημένων προς το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και προς ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα γίνει και η καθιερωμένη λιτάνευσις των Αγίων Εικόνων επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας. 

Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στην Παναγία του Πέραν

Το απόγευμα και ώρα 6, στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου θα τελεσθεί ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου Β’.
Στον Εσπερινό θα παραστούν συμπροσευχόμενοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι παρεπιδημούντες στην Πόλη Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.


alt
alt
alt
alt
alt

Δημοσίευση σχολίου

 
Top