GuidePedia

0
Με πληροφορίες από inserbia.info


ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR|''Ο Πόνος στο Κοσσυφοπέδιο ήρθε την στιγμή που είμαστε υπερήφανοι για την δημοκρατία και την ελευθερία, είπε σε ένα φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο του Βελιγραδίου, προσθέτοντας ότι το πογκρόμ που συνέβει ήταν των Η.Π.Α και της Ευρώπης.


''Τέτοια ταλαιπωρία που συνέβη στα τέλη του 20ου και αρχές 21 αιώνα δεν καταγράφτηκε ούτε την εποχή της Οθωμανικής κατάκτισης του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Η Αυτοκρατορική Πριζρέν και άλλες Πόλεις επλήγησαν κατά την διάρκεια του πογκρόμ του 2004, αφήνοντας της κενές από Σέρβους, τόνισε.


''Μεταξή των ετών 1999 και 2004, 135 εκκλησίες και μοναστήρια κάηκα, και καταστράφηκαν με τα περισσότερα να προστατεύονται ως Πολιτιστικά και Ιστορικά μνημεία, είπε ο κ.Ειρηναίος υπισημαίνοντας την Εκκλησία στο Πρίζρεν που χτίστηκε τον 14αιώνα και την Ιερατική σχολή στην Πρίζρεν.'' Η Σερβική Ιερή Γη του Κοσσυφοπεδίου είναι χωρίς Σέρβους. Όλα συνέβησαν στην παρουσία εκείνων που υποτίθετε ότι θα έφερναν την Ειρήνη σε όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου'', ανέφερε. ''Όλα τα Σέρβικα κοιμητήρια έχουν καταστραφεί, ενώ τα Αλβανικά νεκροταφεία στις Σέρβικες περιοχές παραμένουν άθικτα'', Παρατήρησε.

''Θέλουμε να θυμάστε με κάθε σύμβαση τα εγκλήματα που έχουν κάνει. Εμείς δεν θέλουμε τα ονόματα των εμπρηστών, αλλά εκείνων που τους έδωσαν τις εντολές,'' τόνισε ο Σέρβος Υπουργός του Κοσσυφοπεδίου  Αλεξάνταρ Vulin calle don

Δημοσίευση σχολίου

 
Top