GuidePedia

0
εκ του Πατριαρχείου - ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ :  Antiochpatriarchate.org
Οι δώδεκα μοναχές και η ηγουμένη Πελαγία που είχαν απαχθεί στη Συρία και κρατούνταν για περισσότερο από τρεις μήνες , έχουν αφεθεί ελεύθερες και έφτασαν στη Δαμασκό μέσω Λιβάνου.


Οι μοναχές είχαν μεταφερθεί στην πόλη του Λιβάνου, Αρσάλ στα μέσα της εβδομάδας  και τώρα βρίσκονται στη Δαμασκό.«Η επιτυχία του συριακού στρατού στην Yabrude συνέβαλε σε αυτή τη διαδικασία», - δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Luke (Khoury),που παρέλαβε τις μοναχές στα σύνορα.

Η μοναχές είχαν  απαχθεί το Δεκέμβριο, όταν οι ισλαμιστές κατέλαβαν μια αρχαία συνοικία στην χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού. 
Αφού απήχθησαν από το ελληνικό  Ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα, φέρεται να κινήθηκαν προς την πόλη Γιαμπρούντ, περίπου  20 χιλιόμετρα βόρεια, όπου ήταν το επίκεντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων της κυβέρνησης της Συρίας.

Ο Ελληνο-Ορθόδοξος επίσκοπος της Συρίας,  Λουκάς αλ Χούρι  χαιρέτισε την είδηση: «η προέλαση του συριακού στρατού στην Γιαμπρούλ διευκόλυνε τη διαδικασία αυτή», είπε.

alt

alt

alt

alt

alt

Δημοσίευση σχολίου

 
Top