GuidePedia

0
Πηγή Φωτογραφιών pravmir.com

Ένας άντρας γονατίζει μπροστά έναν Ορθόδοξο ιερέα σε μια περιοχή που χωρίζει την αστυνομία και αντικυβερνητικών διαδηλωτών κοντά στο Dynamo Stadium στις 25 του Γενάρη 2014, στο Κίεβο. (Rob Stothard / Getty Images)
Κείμενο | Του Γιώργου Χαρίτου | ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR

Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα πλήθος φωτογραφιών από τις διαδηλώσεις στο Κίεβο, όπου πάμπολλες από αυτές περιέχουν μέσα και μία εκκλησιαστική Μορφή, δηλαδή είτε μοναχούς, είτε Ορθόδοξους Ιερείς είτε καθολικούς, είτε από οποιανδήποτε άλλη εκκλησία της χώρας. Πράγματι οι Ιερείς έχουν πάρει ενεργό συμμετοχή σε όλη αυτήν την κατάσταση, βρισκόμενοι τόσο κοντά στους διαδηλωτές όσο και στους Αστυνομικούς, με προθέσεις ειρηνικές και όχι, παίρνοντας το μέρος κάποιας πλευράς. Η Χώρα το τελευταίο διάστημα τριών μηνών βρίσκετε υπό οικονομική και πολιτική κατάρρευση και διάσπαση, και όπως φαίνεται κάποιοι πατούν πάνω σε αυτό για να δημιουργήσουν και μία Θρησκευτική κατάρρευση, στοχεύοντας σε μία υπονόμευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που πρωτοδημοσιεύτικαν στο  livenews πλήθος διαδηλωτών έχει περικυκλώσει την μονή Λαύρας στην Ουκρανία με στόχο να παραδοθεί στο ''Πατριαρχείο του Κιέβου'' η ίδια ουσιαστικά αλλά και οι μοναχοί της. Φαίνεται δηλαδή ένας μεθοδευμένος πόλεμος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας η οποία τελείτε υπό πνευματική καθοδήγηση του Πατριαρχείου Μόσχας, όπως γίνεται αναφορά στο newsmail ru.
Ροπαλοφόροι και κρανοφόροι στο μοναστήρι

Η Κατάσταση είναι κρίσιμη σε μεγάλο βαθμό, και πλέον ''απειλούμενη'' ακόμα και η ίδια η εκκλησία. Παρόλα αυτά οι Ιερείς, δεν φαίνονται να πτοούνται, αλλά όπως μαρτυρούν και οι παρακάτω φωτογραφίες, έχουν μεγάλο και ενεργό ρόλο στα επεισόδια του Κιέβου, όχι μόνο με την επιβλητική παρουσία τους στις διαδηλώσεις, αλλά και με την διάθεση των Ιερών Ναών, για τους τραυματίες, για τους οποίους υπάρχει απαραίτητο προσωπικό για την ανάρρωση τους. Θα λέγαμε δηλαδή πως περισσότερο λειτουργούν ως ''νοσοκομεία νοσούντων'', αλλά και ως χώροι στέγασης, κάτι που δείχνει για ακόμα μια φορά την Βοήθεια της εκκλησίας(ως σύνολο), σε δύσκολες στιγμές του έθνους.

Παρακάτω ακολουθούν οι φωτογραφίες....




















Δημοσίευση σχολίου

 
Top