Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές! Ευτυχή χαρά μπορούμε να ονομάσουμε εκείνο το συναίσθημα και τη διάθεση, με την οποία υποδεχόμαστε την εορτή της Γέννησης του Χριστού, συνοδεύοντας νοητά τους βοσκούς της Βηθλεέμ και τους σοφούς της Ανατολής, που έσπευδαν να γονατίσουν μπροστά στο Θείο βρέφος Χριστό.
Ο ερχομός στη Γη του Σωτήρα είχε, σύμφωνα με το ιερό Ευαγγέλιο, σηματοδοτηθεί από το μεγαλείο της θεϊκής δόξας, την υπόσχεση της ειρήνης και του θριάμβου της καλής θέλησης μεταξύ των ανθρώπων. Με ταπεινότητα και ενθουσιασμό ας προσέλθουμε στην κούνια του βρέφους Ιησού. Αυτός, δημιουργός του ουρανού και της γης, υπέφερε για να μας χαρίσει τη σωτηρία, την αιώνια ζωή και τη γνώση της αλήθειας σε όλους – πλούσιους και φτωχούς, γέρους και νέους, άρρωστους και υγιείς. Και κάθε πιστή καρδιά επιδιώκει να ανταποδώσει στο Θεό με ζήλο σε πράξεις αγάπης και ελεημοσύνης.
Τώρα ξημέρωσε ημέρα της συμπόνιας και της χαράς. Οφείλουμε, ενισχυμένοι με την πίστη στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, να φέρουμε καλά νέα σε μακρινούς και κοντινούς ανθρώπους. Θα εκτιμούμε το χρόνο και την ευχάριστη δυνατότητα που μας δόθηκε από το Θεό να αναβιώσουμε στην πατρίδα μας την Αγία Ορθοδοξία και την εκκλησιαστική ζωή. Να εργαζόμαστε προς όφελος των ανθρώπων, στο μέτρο του δυνατού να συμβάλλουμε στη νίκη του καλού, το θρίαμβο της δικαιοσύνης και την ενίσχυση της ηθικής.
Το περασμένο έτος η Εκκλησία είχε επανειλημμένα απευθυνθεί στους πιστούς της καλώντας να βοηθήσουν στην υπόθεση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, να υποστηρίξουν τους φτωχούς και ταλαίπωρους. Με ευγνωμοσύνη σημειώνω, ότι οι καρδιές σας με αυταπάρνηση ανταποκρίνονταν στη δυστυχία του άλλου. Είθε ο Κύριος να ανταμείψει αυτή τη γενναιοδωρία, καταβάλλοντάς σας ευλογημένα δώρα της χάρης του. Γιορτάζοντας τη μεγάλη εορτή της Γέννησης του Χριστού, στέλνω εγκάρδιες ευχές και εύχομαι για εσάς την ευλογία του Θείου βρέφους Ιησού.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2014_01_06/258349363/