GuidePedia

0
Με Πληροφορίες από pravmir.com
Μετάφραση Γιώργος Χαρίτος για olasthnfora2.blogspot.gr

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προέβη σε δήλωση για το βάπτισμα των βρεφών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες .
Αφού εκφράζει την συμπάθεια για τους συζύγους που αγωνίζονται με τη στειρότητα , η σύνοδος αναφέρθηκε σε έγγραφο του 2000 Ρώσων Ορθόδοξων επισκόπων » και δήλωσε ότι είναι ηθικά νόμιμη για τους συζύγους να χρησιμοποιούν την τεχνητή γονιμοποίηση όσο γονιμοποιημένα ωάρια δεν καταστρέφονται . ( Η Καθολική Εκκλησία , αντίθετα , διδάσκει ότι η τεχνητή γονιμοποίηση είναι σοβαρά ανήθικη . )

Η σύνοδος επιβεβαίωσε σύμφωνα με την Ρωσική Ορθόδοξη διδασκαλία πως η παρένθετη μητρότητα είναι «αφύσικη και ηθικά απαράδεκτη » και δήλωσε ότι η παρένθετη μητρότητα εξευτελίζει τη γυναίκα έγκυος στο παιδί του ζευγαριού , μειώνοντας το σώμα της σε « ένα είδος θερμοκοιτίδα . "

Όσο αναφορά για το βάπτισμα των Βρεφών , η δήλωση συνέχισε , προϋποθέτει "Ανατροφή στη χριστιανική πίστη και σύμφωνα με τους κανόνες της Χριστιανικής ηθικής " Χωρίς μια τέτοια ανατροφή δεν μπορεί να γίνει δεκτή , η σύνοδος δήλωσε , εκτός από αυτές που παρουσιάζουν το βρέφος για το βάπτισμα - είτε οι γονείς ή η παρένθετη μητέρα - μετανοήσουν . Χωρίς μια τέτοια μετάνοια , το βάπτισμα πρέπει να αναβληθεί έως ότου το παιδί μπορεί να κάνει την επιλογή . 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top