GuidePedia

0
Εκ της Ι.Μ. Φθιώτιδος
Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.
Στο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας επί τη ενάρξει του Νέου Έτους προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τονίσθηκε μεταξύ άλλων ότι «Η ημέρα αυτή αναπτερώνει τις ελπίδες μας και μπροστά στο άγνωστο μέλλον αισιοδοξούμε, ότι όλα θα γίνουν καλύτερα και τα δυ­σά­ρε­στα του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.
Κατά τους αγίους, Χρόνος είναι το διάστημα στο οποίο κινούμεθα και Καιρός είναι ο επιτήδειος της εργασίας χρόνος. Όταν ο χρόνος γίνει Καιρός, τότε η εναλλαγή των ετών σημαίνει και προαγωγή των καλών και ωφελίμων έργων.
Είναι ευτύχημα για όλους εμάς, που ταλανιζόμαστε σαν το κλυ­δω­νι­ζό­μενο μέσα στην τρικυμία πλοιάριο, από την δεινή οικονομική κατά­στα­ση, ότι συμβαδίζει η κρίση με τον χρόνο.
Ημπορούμε λοιπόν με την βοήθεια του «παλαιού των ημερών», του Θεού δηλαδή, ο οποίος είναι «πρό χρόνου καί ὑπέρ χρόνον καί ἀλλοιώνων καιρούς καί χρόνους» (Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου) να μετασκευάσωμε τον χρόνο της απελπισίας σε καιρό δημιουργίας, αγάπης και ευτυχίας.
Έτσι ημπορούμε με επί κεφαλής τους ηγέτας και με τον λαό μαζί να βλέπουμε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία και με βεβαιότητα να αναμένουμε αλλαγή του τοπίου προς το καλύτερο».
Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία επί το Νέο Έτος 2014 χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας και παρισταμένων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων του Νομού.
Μετά την διανομή του Αντιδώρου κατά το έθιμο ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος, όπου έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίττα της Περιφέρειας, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κλέαρχου Περγαντά και των λοιπών επισήμων του τόπου.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού.

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 1 Ιανουάριος, 2014 - 08:00

Δημοσίευση σχολίου

 
Top