GuidePedia

0
http://www.pentapostagma.gr/
 
Δεν κάνουν πίσω με τίποτα οι Σκοτσέζοι «εθνικιστές» και εν όψει του δημοψηφίσματος που θα κρίνει το αν η Σκωτία θα ανεξαρτητοποιηθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, προσπαθούν να φτιάξουν το κλίμα ώστε να «εθίσουν» τους συμπατριώτες τους στην ιδέα μιας ανεξάρτητης Σκωτίας.
Αυτή τη φορά η κυβέρνηση της Σκωτίας, προχώρησε στην ανακοίνωση της ημέρας που θα διακηρύξουν την ανεξαρτησία της Σκωτίας από τη Βρετανία, μετά από ένωση 306 ετών, σε περίπτωση θετικού δημοψηφίσματος. Όπως ανακοινώθηκε, η μέρα αυτή θα είναι στις 24 Μαρτίου 2016.
Αυτή την ημέρα, το 1707 είχε υπογραφτεί η πράξη με την οποία ενώθηκε η Σκωτία με το Ηνωμένο Βασίλειο, «αποφράδα» μέρα σύμφωνα με τους Σκοτσέζους εθνικιστές. Η σκοτσέζικη κυβέρνηση προφανώς αστειεύεται όταν λέει ότι ο ορισμός της συγκεκριμένης ημερομηνίας είναι… συμπτωματική!
Αυτή τη στιγμή οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας υπολείπονται στις σχετικές δημοσκοπήσεις κατά 10% περίπου και ευελπιστούν να αναστρέψουν την τάση σύντομα, καθώς υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι. Για παράδειγμα, δημοσκόπηση στους «Sunday Times», είχε ως αποτέλεσμα 47% κατά της ανεξαρτησίας, 38% υπέρ και περισσότεροι από 15% ήταν οι αναποφάσιστοι.
Πολλές ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα έχουμε ένα θρίλερ ανάλογο με αυτό που είχε ζήσει ο Καναδάς με το Κεμπέκ και τους Κεμπεκουά…
defence-point.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/11/oristhke-hmeromhnia-anexarthtopoihshs-ths-skwtias.html#ixzz2lgiyeTCZ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top