GuidePedia

0
http://www.agioritikovima.gr/
Άνθιμος: Με το Χριστόδουλο η Εκκλησία έδωσε δύναμη και ελπίδα (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου «Χριστόδουλος, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος
(1998-2008), Πνευματικός Ηγέτης».


Παρέστησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως, καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, πολλοί κληρικοί και λαικοί. 
Ο πανοσιολ. αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας της
Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ωμίλησε σχετικώς με την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού εκκλησιαστικού ανδρ ος και έκαμε τον συντονισμό της όλης παρουσιάσεως. Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο ελλογιμώτατος κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος ετόνισε την μεγάλη προσφορά του μεγάλου αυτού εκκλησιαστικού ηγέτου προς την Ορθόδοξο Εκκλησία και την ένδοξη πατρίδα μας την Ελλάδα.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος ανεφέρθη στην από του έτους 1964 πρώτη συνάντησή του με τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο, και σε σημαντικές στιγμές της συνεργασίας του μαζύ του, στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Αποστολική Διακονία, αλλά και σε κρίσιμες στιγμές που έζησε η πατρίδα μας την τελευταία εικοσαετία, κατά τις οποίες η ζωντανή παρουσία της Εκκλησίας μας έδωσε ελπίδα και δύναμη στο ευσεβή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό μας.

Στο τέλος ο κ. Άνθιμος συνεκίνησε το ακροατήριο με την αναφορά του στον
επικήδειο λόγο που ο ίδιος εξεφώνησε εντός του Μητροπολιτικού Ναού των
Αθηνών κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού την 31-1-

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου, ελλογιμώτατος κ.
Σωτήριος Μπαλατσούκας, αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, και διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου καθ’ όλη την περίοδο της δεκαετούς αρχιεπισκοπικής διακονίας του μακαριστού πρωθιεράρχου. Ο συγγραφέας ανεφέρθη στην μεγάλη εμπειρία που είχε στη διακονία του αυτ η, έχοντας πάντοτε δίπλα του και σε καθημερινή βάση τον μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό και χαρι -

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την προβολή ενός δεκαπενταλέπτου ψηφιακού υλικού από την ζωή, το έργο και τους αγώνες του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.Αιωνία του η μνήμη!


1
1
1
1

Δημοσίευση σχολίου

 
Top