GuidePedia

0

http://www.dogma.gr/

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν και εφέτος στελέχη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καθώς και πολλοί φοιτητές από πανεπιστημιακές σχολές της Ρώμης, για τα μαθήματα νέων ελληνικών που προσφέρει η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Pontifico Instituto Orientale.

Τα μαθήματα για το νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου και σε κάθε μάθημα οι φοιτητές είναι όλο και περισσότεροι.

Στο Α΄ επίπεδο συμμετέχουν 40 άτομα ενώ στο Β΄ επίπεδο συμμετέχουν 32.

Το dogma.gr βρέθηκε σε δυο μαθήματα, του πρώτου και δεύτερου επιπέδου, καταγράφοντας το ενδιαφέρον των ξένων φοιτητών να μάθουν τόσο την ελληνική γλώσσα όσο και τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και να ενημερωθούν για τις δράσεις και το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος.

To προηγούμενο Σάββατο κατά την τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών ο Καρδινάλιος Sandri, ο οποίος είναι υπεύθυνος της επιτροπής των Ανατολικών Εκκλησιών και πρόεδρος της εφορείας του Ινστιτούτου, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Στο λόγο του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου James McCann ευχαρίστησε την Αποστολική Διακονία και τον Γενικό Διευθυντή της, Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει και να προσφέρει στο Ποντιφικό Ινστιτούτο Orientale το μάθημα της νέας ελληνικής γλώσσας.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ο π. Edward Farrugia, πρώην κοσμήτορας του Ινστιτούτου και ευχήθηκε καλή συνέχεια στην όλη προσπάθεια.

Οι φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα ελληνικών θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι όπου εκτός από την συνέχιση των μαθημάτων τους, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε αρχαία αλλά και βυζαντινά μνημεία.

Την ευθύνη της διδασκαλίας έχει ο τακτικός υπάλληλος της Αποστολικής Διακονίας κ. Χρήστος Παλασκώνης, φιλόλογος με ειδίκευση στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Ποντιφικικό Συμβούλιο για την προώθηση της χριστιανικής ενότητας» (Pontifical Council for Promoting Christian Unity), στο επίσημο ενημερωτικό του περιοδικό του (Information Service, 140, 2012 / III- IV, σελ. 24), στην ενότητα για τις σχέσεις της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, και ειδικώς την Εκκλησία της Ελλάδος, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια τόσο για την πολιτιστική συνεργασία των ρωμαιοκαθολικώνμε τον επιτελικό Οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας, όσο και για την ιεραποστολική, την κατηχητική και την πολιτιστική της δράση.


Οι σπουδαστές του πρώτου επιπέδου

Οι σπουδαστές του δεύτερου επιπέδου
 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top