GuidePedia

0
1
του Κώστα Ζαφειρίου

Χωρίς να γίνουν εγκαίνια, όπως προβλεπόταν σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, ξεκίνησε από σήμερα στις 12 να λειτουργεί το μετρό στα νότια Προάστια.

Χθές Πέμπτη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε τον τερματικό σταθμό στο Ελληνικό, όπου και επιθεώρησε το έργο, ενώ έγινε και η τελευταία δοκιμή πριν τα εγκαίνια, που όπως είχε ανακονωθεί , θα τελούνταν την Παρασκευή 26 Ιουλίου και στη συνέχεια θα ξεκινούσε η λειτουργία του Μετρό.

Ομως όλα έγιναν στα ...μουλωχτά! Εγκαίνια δεν έγιναν, αφού για τους εγκεφάλους του Υπουργείου Μεταφορών ήταν περιττά και η χθεσινή επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στους σταθμούς «βαπτίστηκε» ...εγκαίνια.

Ετσι προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

1. Τί και ποιούς φοβήθηκαν και δεν τέλεσαν εγκαίνια;

2. Γιατί δεν προσκάλεσαν τον μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο να τελέσει τα εγκαίνια και να ευλογήσει ένα πολυπόθητο έργο που παραδόθηκε με καθυστέρηση ετών;

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης κ. Παύλος είχε προσκληθεί και τέλεσε τα εγκαίνια στο Τράμ.

Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός αυτό. «Θα έπρεπε να είχε προσκληθεί ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος για να παραστεί και να τελέσει τα εγκαίνια σε αυτό το πολυπόθητο έργο», τόνισε κληρικός της Μητροπόλεως και συνέχισε: «Οι πολιτικοί ξεχνούν το «από Θεού άρξασθε», γιατί έχει αρχίσει και τους ενοχλεί η Ορθοδοξία που στηρίζει τον λαό και αντιστέκεται στις ορέξεις της τρόϊκα». 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top