GuidePedia

0
1
Δεύτερο βράδυ με αστυνομική παρουσία στο αντιπροσωπείο στις Καρυές της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Σύμφωνα με τους Εσφιγμενίτες πληθαίνουν οι φήμες για αστυνομική επέμβαση σήμερα το πρωί. 

Οι ίδιοι εύχονται να βάλει το χέρι του ο Θεός για σύνεση και εγκράτεια. Εμφανίζουν εαυτούς ως "παράπλευρες απώλειες για Ευρωπαϊκα κονδύλια της Νέας Αδελφότητας"  (όπως αναφέρει και η εντολή εκκένωσης) και αναρωτιούνται αν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος, καθώς και αν έχει δώσει το πράσινο φως ο Υπουργός Εξωτερικών για αστυνομική επέμβαση. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών έχει στην αρμοδιότητά του το Άγιον Όρος.

Για την ιστορία να αναφερθεί πως την Τετάρτη στις 12:30 το μεσημέρι, θυροκολλήθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής που ορίζει να εγκαταλείψουν και να παραδώσουν οι μοναχοί, σύμφωνα με το νόμο, το κτίριο του Αντιπροσωπείου.
Παρόλα αυτά, οι πατέρες της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου δηλώνουν αποφασισμένοι και τονίζουν χαρακτηριστικά: Σήμερα μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές, «Μολών λαβέ». Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει Ευρωπαϊκά κονδύλια. Να πάρουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια τους που τόσο κόπτονται και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Κάποιοι  θεωρούν τις ζωές μας παράπλευρες απώλειες, έτσι λοιπόν εμείς οι 108 μοναχοί της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου ζωντανοί δεν θα παραδώσουμε ποτέ το κονάκι μας" 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top