GuidePedia

0
1
Η 20η Επετειακή Γενική Συνέλευση της Ολομέλειας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 26 ως τις 30 Ιουνίου 2013.

Το κεντρικό θέμα της φετινής πανηγυρικής  Γενικής Συνέλευσης, στην οποία  θα παραβρεθούν εκπρόσωποι  Κοινοβουλίων από 21 χώρες, είναι: «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία – Χριστιανισμός – Ορθοδοξία: αξίες και έννοιες».

Η  Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), ξεκίνησε με  την Διακήρυξη των μελών του Συνεδρίου που έγινε στη Χαλκιδική τον Ιούνιο του 1993 με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και την ψήφιση του ιδρυτικού κειμένου από τη Ρωσική Δούμα και τη Βουλή των Ελλήνων.

Η τελετή έναρξης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης θα γίνει την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 10.00’ π.μ. στην αίθουσα της Γερουσίας.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 10.00’ π.μ. στην Πνύκα, εκεί που δίδαξε τους Αθηναίους ο Απόστολος Παύλος,  θα πραγματοποιηθεί η  επίσημη τελετή υπογραφής της επετειακής διακήρυξης από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο-Βασίλειο Μεϊμαράκη και τους εκπροσώπους των Κοινοβουλίων – Μελών της Δ.Σ.Ο.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πάσχα στη Χριστιανική Ανατολή».  Στην έκθεση θα προβληθούν φωτογραφίες από τον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε η Δ.Σ.Ο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα και παρουσία της Δ.Σ.Ο. μπορείτε να επισκεφθείτε την τρίγλωσση ιστοσελίδα μας: www.eiao.org.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη Συνέντευξη Τύπου (Μέγαρο Βουλής, Αίθουσα 168, 26/6/2013, ώρα 18.00΄), παρακαλώ, καλέστε στο Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης (τηλ.: 2103707435/6/7, Φαξ: 2103707441/51, email: pressoffice@parliament.gr).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top