GuidePedia

0
15
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται ιδανικός, ή σχεδόν ιδανικός, ηγέτης για το 41% των ρώσων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα που πραγματοποίησε το «Levada Center» το μήνα Μάιο και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 64% των ρώσων πολιτών εγκρίνουν τη δραστηριότητα του Ρώσου Προέδρου, ενώ το 46% θεωρεί ιδανικό το σημερινό ηγέτη της χώρας.

Τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι το 62% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει επίγνωση των ευθυνών του για ο,τι συμβαίνει στη χώρα»... το 61% με το ότι «έχει στρατηγικό όραμα για την επίλυση των προβλημάτων» ενώ το 45% εκτιμά ότι ο σημερινός πρόεδρος «δίνει προσοχή στις ανάγκες των πολιτών». Επίσης παρά τη σειρά υποθέσεων διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν κατά το 2012, το 41% εκτιμά ότι ο Πούτιν «ακολουθεί σκληρή πολιτική απέναντι στους υφιστάμενους του».Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πολίτες της χώρας σίγουρα αναγνωρίζουν και τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του πολιτικού.

Ο πολιτικός αναλυτής, Κονσταντίν Καλάτσεφ, εκτιμά πώς δεν είναι φυσιολογικό το 41% του πληθυσμού να θεωρεί  ιδανικό ηγέτη τον Πούτιν. Επίσης επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό αν η ερώτηση της έρευνας είχε εστιάσει σε καίρια θέματα που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top