GuidePedia

0
«Δεν έκανα καμιά αναφορά στο χορό του Ζαλόγγου»
Μία ημέρα μετά την αναφορά ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους» σε ερώτηση για το εάν υπήρξε τελικά «ο χορός του Ζαλόγγου» η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι: «δεν πρόκειται να κάνω καμία αναφορά στο χορό του Ζαλόγγου». 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Δεν ήρθε καμία συζήτηση στο χορό του Ζαλόγγου. Έκανε μία ερώτηση δημοσιογράφος. Δεν έκανα καμία αναφορά στο χορό του Ζαλόγγου. Αναφερόμουν γενικά», και είπε ότι «Πιστεύω ότι στις Δημοκρατίες δεν πρέπει να ποινικοποιούμε την αντίθετη γνώμη». 
Η Μαρία Ρεπούση αναφέρθηκε και στο σάλο μετά την επιστολή για τη γενοκτονία των Ποντίων ενώ επαναλάμβανε διαρκώς ότι «Δεν πρόκειται να μπω στη συζήτηση αν υπήρξε χορός του Ζαλόγγου...

Αφήστε την ιστορία ήσυχη. Δεν θα απαντήσω σε κανένα ερώτημα».
Πάντως, ακόμη και στο ερώτημα του Β. Χιώτη σχετικά με το εάν υπήρξε ή όχι «χορός του Ζαλόγγου», η Μ. Ρεπούση δεν θέλησε να απαντήσει. Μίλησε όμως και για τον «συνωστισμό στη Σμύρνη», όπως είχε γράψει, λέγοντας: «Για τον συνωστισμό ζητήσαμε συγνώμη και διορθώθηκε στο βιβλίο» σημειώνοντας ότι «Η κριτική που μου ασκείται είναι γιατί ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα δεν μπορεί να ανεχθεί τη διαφορετικότητα».




 


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top