GuidePedia

0

Σύμφωνα με το Reuters, Αμερικανοί Γερουσιαστές, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, σχεδιάζουν εναν μεταναστευτικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο όσοι μετανάστες έχουν περάσει τα αμερικανικά σύνορα παράνομα ύστερα από τις 31 Δεκεμβρίου 2011 αντιμετωπίζουν σοβαρά τον κίνδυνο να απελαθούν.
Ο δικομματικός αυτός νόμος θα μπορεί μεν να δώσει δικαίωμα στα 11 εκατομμύρια λαθρομεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ να νομιμοποιηθούν, τα προαπαιτούμενα όμως θα είναι πολύ αυστηρά. Αυτοί που δεν θα τα συγκεντρώσουν θα απελαύνονται άμεσα.
"Όσοι γίνονται πολίτες θα πρέπει να έχουν ισχυρή σύνδεση με τη χώρα" δήλωσε ανώνυμη πηγή από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπη.
Ο τελευταίος μεταναστευτικός νόμος που ψηφίστηκε στις ΗΠΑ είναι νόμος του 1986 και υπάρχουν πολλοί που ζητάνε άμεσα εναν νέο νόμο καθώς έτσι επετράπηκε σε εκατομμύρια λαθρομεταναστών να εγκατασταθούν στην χώρα δημιουργώντας στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.
Ο νέος νόμος θα προβλέπει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα νοτιοδυτικά σύνορα με το Μεξικό. Παράλληλα, μόνο όσοι λαθρομετανάστες ζουν πάνω από 13 χρόνια στην χώρα θα μπορούν να κατοχυρώνουν δικαίωμα Αμερικανού πολίτη. Επίσης, θα αυξηθεί ο αριθμός των visas που θα δίνονται σε μετανάστες με αυξημένα προσόντα και ικανότητες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top