GuidePedia

0
Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης τέλεσε την ακολουθία του Νυμφίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στον Ιερό Ναό συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμ. Μάξιμο Παπαγιάννη, ενώ τους υποδέχθηκαν οι ιερείς του Ναού, αλλά και πιστοί της περιοχής. 
Μετά την Ακολουθία ο προϊστάμενος του Ναού π. Φιλόθεος Νικολάκης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της ενορίας, στο ενοριακό συσσίτιο και στο κέντρο γερόντων, ενώ έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα υπογραμμίζοντας "Μακαριώτατε, ελπίζουμε πως θα σας έχουμε πάντα ενεργό συμπαραστάτη".

Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως είναι καθήκον και υποχρέωση του να κινείται ανάμεσά τους και κοντά τους, ενώ επισήμανε "καλούμαστε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα". Αναφερόμενος στην Μεγάλη Εβδομάδα ο Μακαριώτατος είπε "αυτή η εβδομάδα αυτό το νόημα έχει, να δυναμώσει τις ψυχές μας, τον εσωτερικό μας άνθρωπο. Εάν καταφέρουμε μέσα από τη λειτουργική ζωή, τις ακολουθίες, την αγάπη προς τον Θεό και την επικοινωνία μαζί Του, να θεριέψουμε, να γιγαντώσουμε την ψυχή μας και την δύναμή μας εύκολα θα ξεπεράσουμε και τις δυσκολίες".

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος λέγοντας "ας ζήσουμε την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας και δυναμωμένοι εσωτερικά να κάνουμε τον αγώνα μας. Ο Θεός θα ευλογήσει και θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία".

1
1
1





Ecclesia.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top