GuidePedia

0

Ελέγχους στο νοσοκομείο της Καλαμάτας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 8 Απριλίου ύστερα από καταγγελίες ότι στο συγκεκριμένο νοσηλευτήριο εργάζονται παράνομα αλλοδαποί υπήκοοι. Επικεφαλής του  κλιμακίου της ΧΑ ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης.
Όπως ανέφερε στέλεχος της ΧΑ «το φαινόμενο της παράνομης εργασίας αλλοδαπών γυναικών ως αποκλειστικές νοσοκόμες έχει λάβει μεγάλες, σχεδόν δραματικές διαστάσεις. Οι παράνομες εργαζόμενες, ούτε γνώση του αντικειμένου έχουν, ούτε καταγεγραμμένες είναι, με αποτέλεσμα οι αποδοχές τους να μην φορολογούνται, αφήνοντας χιλιάδες Ελληνίδες άνεργες και όλα αυτά κάτω από το αδιάφορη στάση του κράτους, το οποίο το ίδιο πρώτα από όλα επιτρέπει την καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας».
Μεγάλη ευθύνη όμως για την τόσο μεγάλη εξάπλωση του φαινομένου των παράνομων αλλοδαπών εργαζομένων στα ελληνικά νοσοκομεία, έχουν και οι διοικήσεις τους, οι οποίες αφήνουν την παραβατικότητα και την παρανομία να δρα ελεύθερη εκεί που δοκιμάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο Έλληνας πολίτης με ένα εθνικό σύστημα υγείας το οποίο αυτόν ιδιαίτερα τον καιρό παραπαίει κυριολεκτικά.  
Οι δράσεις της ΧΑ κατά της μάστιγας της παράνομης εργασίας από αλλοδαπούς λαθρομετανάστες πρόκειται να συνεχιστούν τόσο σε άλλα νοσοκομεία όσο και σε άλλους χώρους δουλειάς και απασχόλησης με κύριο στόχο την τήρηση της νομοθεσίας, κυριότερα όμως δε την προστασία των πληττόμενων από την ανεργία εκατομμυρίων Ελλήνων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top