GuidePedia

0

Μετά από 69 χρόνια παρουσίας από την λήξη του δευτέρου παγκόσμιου πολέμου  αποχώρησαν από την  Γερμανία και τα τελευταία  22 αμερικανικά άρματα μάχης  Abrams αναφέρει η ιστοσελίδα stripes.com
Η αποχώρηση των τελευταίων  αρμάτων μάχης M-1  Abrams συμπίπτει με την αδρανοποίηση των δύο αμερικανικών ταξιαρχιών σε γερμανικό έδαφος . Πέρυσι, η 170η ταξιαρχία  Πεζικού στο Baumholder αποχώρησε καθώς και η  172η Ταξιαρχία τεθωρακισμένων  στο Grafenwöhr βρίσκεται  αυτή την στιγμή σε διαδικασία αποχώρησης .
Στις 18 Μαρτίου, τα εναπομείναντα αμερικανικά άρματα φορτώθηκαν στα τρένα  στο Καϊζερσλάουτερν στον πλησιέστερο λιμένα και από εκεί   επιβιβάστηκαν σε  πλοίο με προορισμό την Νότια Καρολίνα.
Τα άρματα μάχης ανήκαν στην  172α ταξιαρχία  μαζί με τα υπολείμματα  από άλλες μονάδες .
«Είναι τιμή μου να είμαι ένας από τους στρατιώτες που συνοδεύουν τα τελευταία  άρματα μάχης από τη Γερμανία», είπε ο λοχίας Jeremy Jordan του 529ου λόχου της στρατιωτικής αστυνομίας . "
Από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο στο μέσω του Ψυχρού Πολέμου, τα αμερικανικά άρματα μάχης είχα έντονη  παρουσία στη Γερμανία. Στο απόγειό τους οι αμερικανικές δυνάμεις στην  Γερμανία διέθεταν  20  τεθωρακισμένες μεραρχίες, με περίπου 6.000 άρματα μάχης , σύμφωνα με την 21η TSC.
"Δεν υπάρχει [αμερικανικό ] άρμα μάχης  σε γερμανικό έδαφος. Είναι μια ιστορική στιγμή », δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Guein  Marotto,  εκπρόσωπος της 21η TSC .
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ έπονται να αποχωρήσουν και οι βρετανικές δυνάμεις λόγω υπέρογκου κόστους συντήρησης των δυνάμεων τους στην Γερμανία.
Τμήμα ειδήσεων defenecenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top