GuidePedia

0

Η Κίνα για πρώτη φορά στην ιστορία της ανακοίνωσε τον αριθμό των στρατιωτών που υπηρετούν και στους 3 κλάδους των ενόπλων δυνάμεων της αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Στην 8η έκθεση  αμυντικής πολιτικής της χώρας που δημοσιοποιείται από το 1998, σημειώνεται πως η Κίνα θέσπισε μια νέα έννοια ασφάλειας με βάση την αμοιβαία ασφάλεια την ισότητα, τον συντονισμό και την συνεργασία με όλες τις χώρες.
Στην έκθεση που είναι γνωστή και ως "Λευκή βίβλο", τονίζεται ότι η Κίνα δεν έχει πρόθεση ηγεμονίας και δεν θα αναμιγνύεται στα εσωτερικά των υπόλοιπων χωρών.
Για πρώτη φορά δόθηκε και ο αριθμός των στρατιωτών που υπηρετούν στον στρατό της Κίνας, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα 850 χιλιάδες στρατιώτες των δυνάμεων ξηράς υπηρετούν σε στρατιωτικά κέντρα διοίκησης οχτώ περιοχών, 235 χιλιάδες στο ναυτικό, ενώ στην αεροπορία ο αριθμός των στρατιωτών ανέρχεται στους 398 χιλιάδες.
Στην έκθεση δόθηκαν πληροφορίες και για το Δεύτερο Σώμα που αποτελείται από όλα τα βαρέα  όπλα καθώς και τα πυραυλικά συστήματα του κινεζικού Στρατού αποτελώντας έναΝ απο τους πιό επίλεκτους σχηματισμούς των κινεζικών ΕΔ. Τονίστηκε πως από άποψη στρατηγικής σημασίας αυτός ο σχηματισμός αποτελεί τον «αποτρεπτικό βραχίονα» των κινεζικών ΕΔ.
Σημειώθηκε επίσης πως θεσπίστηκαν τμήματα στήριξης πυρηνικών επιχειρήσεων και συντονισμού των δυνάμεων πυροβολικού και ανακοινώθηκε πως το σώμα διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους "Dong Fıng" και πυραύλους "Çang Cien".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top