GuidePedia

0
agioritikovima
Αγνοείται ο Μητροπολίτης Οδησσού ΑγαθάγγελοςΏρες αγωνίας για τον Μητροπολίτη Οδησσού και Ιζμαϊλ Αγαθάγγελο καθώς άγνωστα παραμένουν τα ίχνη του τις τελευταίες ώρες.  Η υπηρεσία Τύπου της επαρχίας Οδησσού ανέφερε ότι ο επίσκοπος θεωρητικά βρισκόταν σε διακοπές, αλλά η ακριβής θέση του δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται πως στις 7 Μαΐου ο κ. Αγαθάγγελος προέτρεψε τους εκπροσώπους του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία να αναλάβουν δράση σε σχέση με την "μη παρέμβαση των πολιτικών δυνάμεων και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στις εργασίες της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας", καθώς και την προστασία της περιουσίας της επισκοπής Οδησσού, τη ζωή και την υγεία των ιερέων και των πιστών του UOC.

"Την Ουκρανία, σάρωσε ένα κύμα επιθέσεων εναντίον των ιερέων της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάποιοι ιερείς της κανονικής Εκκλησίας απείλούνται με σωματική βία συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της επαρχίας Οδησσού"- είπε στην ομιλία του.


Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν είναι από πρόσφατες επισκέψεις του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου στην Ελλάδα: 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top