GuidePedia

0
Γιώργος Χαρίτος


Του Γιώργου Χαρίτου | ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR



Την τετάρτη 26 Μαρτίου Ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης υπό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατήρ Συμεών Συναδινό,  φιλοξένησε τα Τίμια και Άγια λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, αλλά και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου Κουβαρά, Γέρων Νεκτάριο Βιτάλη. 


Τα Ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου Τέθηκαν σε προσκύνημα, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παράκλησης στον Άγιο Νεκτάριο, ο Γέρων Νεκτάριος Βιτάλης μίλησε προς τον ευσεβή Κλήρο και Λαό. ''Το σπίτι του Θεού και το σπίτι της Παναγίας είναι ο Ναός. Δείτε πόσοι Άγιοι, εκατομμύρια Άγιοι υπάρχουν, και βρίσκονται στον Παράδεισο του Κυρίου. Τι έκαναν αυτοί; Είχαν αγάπη προς τον Θεό, και όταν λέμε αγάπη προς τον Θεό, λέμε Αγάπη προς τον Πλησίον μας, γιατί όλοι μας είμαστε καθ'εικόνα και καθ'ομοίωση με τον Θεόν. Αγαπητοί μου αδερφοί, πρέπει να τον ακούσουμε και να εκτελέσουμε τις εντολές Του. Μήπως νομίζετε πως στην Αιώνια Βασιλεία Του, αγαπητοί μου αδερφοί, στον παράδεισο είναι μόνο Ιερείς, μοναχοί, αυτοί που κάνουν προσευχές, ελεημοσύνη, και ακολουθίες; Όχι αδερφοί μου, ο παράδεισος είναι για τον κάθε άνθρωπο, αν ζητήσει την μετάνοια και δεν κάνει αμαρτία. Έχουμε λοιπόν και επί των Ημερών μας άγιους, όπως τον πατέρα Πορφύριος που πρόσφατα η Εκκλησία μας Αγίασε.''



Ο Γέροντας Νεκτάριος, έπειτα εξιστόρησε την προσωπική του Ιστορία και το προσωπικό του Θαύμα, από τον Άγιο Νεκτάριο, όπου τον Εθεράπευσε από την Βαριά νόσο του Καρκίνου στους πνεύμονες. Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του, ο ίδιος ξεκινώντας πρώτος, ξεσήκωσε όλο τον Ευσεβή Λαό ψάλλοντας δυνατά τον Εθνικό Ύμνο.

Πλήθος Κόσμου,από όλα τα σημεία της Αττικής, όπως το φανερώνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες, παρεβρέθηκε στον Ναό για να ακούσει τον Γέροντα Νεκτάριο, αλλά και για να ασπαστεί τα τίμια και Άγια Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου. Να σημειώσουμε πως μέχρι εχτές, στον Ι.Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, παρεβρίσκονταν και η Ιερά εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης όπου και αναχώρησε έπειτα από μία εβδομάδα παραμονής της στον Ναό.






Η εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας



 Ο Γέρων Νεκτάριος Βιτάλης και ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Συμεών Συναδινός
Τα Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top