GuidePedia

0

Ηταν κάποτε ένας άνθρωπος που ήθελε να αγιάσει η ψυχή του γι αυτό επέλεξε να πάει να ζήσει στο δάσος μέσα σε μια σπηλιά και να τρώει φρούτα του δάσους και χόρτα.. Εγινε ερημίτης,δεν έβλεπε κανέναν άνθρωπο για να μη σκανδαλιστεί και να ζήσει ειρηνικά...Μια φορά το μήνα μόνο τον επισκεπτόταν ένας ιερέας για να του δώσει τη Θεία κοινωνία και να τον εξομολογήσει.. Εκέινες τις μέρες που ο ερημίτης ασκητευε στο δάσος δραπέτευσε απο τις φυλακες ενας βαρυποινίτης,ληστής και δολοφόνος φοβερός... Καθώς έτρεχε μέσα στο δάσος κουράστηκε και θέλησε να βρεί κατάλυμα στην σπηλια του ερημίτη.. -Σε παρακαλω ,του λέει ο ληστης αφησε με να μείνω μαζί σου ,με κυνηγουν και δεν έχω που να παω..δώσε μου λίγο φαγητό μονο και μόλις περάσει η νύχτα θα φύγω.. _ να μείνεις ,λέει ο ερημίτης αλλά εγώ έχω μόνο χόρτα να σου δώσω και φρούτα του δάσους .. 

Ετσι ο βαρυποινίτης έμεινε όλη νύχτα μαζί με τον ερημίτη... Κάποια στιγμή αναστέναξε και λεει στον ερημίτη: -Αχ να ήμουν κι εγώ σαν εσένα,αθώος και ήρεμος ζώντας κοντά στη φύση και το Θεό.. αλά εγώ αμάρτησα ,έκανα πολλά λάθη και τώρα τα πληρώνω.... Η απάντηση δεν άργησε να έρθει απο τον ερημίτη: -Αααα ας ήσουν κι εσύ σαν εμένα,αςπρόσεχες,ας έκανες νηστεία και θα τώρα θα ήσουν καλός και αρεστος σε Θεό και ανθρώπους... Εγώ βλέπεις είμαι τέλειος,δεν κάνω λάθη,κάνω πάντα το θέλημα του Θεού και ζω εναρετα..!! Την άλλη μέρα ο βαρυποινίτης έφυγε να βρει αλλού κατάλυμα...ήταν όμως η μέρα να έρθει να επισκεφτεί τον ερημίτη ο ιερέας για να του δώσει την Κοινωνια και να τον εξομολογήσει.. 

Ο ερημίτης όπως πάντα εξομολογήθηκε στον ιερέα το συμβαν της επισκέψεως του βαρυποινίτη και του είπε καθε τι που είπαν και συζήτησαν... -Του είπα πάτερ ,ας ήσουν σαν εμένα καλός και δε θα βασανιζόσουν τώρα έτσι!! - Τι έκανες παιδί μου ,είπε ο πάτερ,αμάρτησες βαριά..έκανες μια κεφαλαιώδη αμαρτία.. -Τι έκανα πάτερ; απόρησε ο ερημίτης! -ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΤΗΚΕΣ παιδι μου,θεώρησες τον εαυτο σου τέλειο..ΕΚΡΙΝΕΣ τον αδερφο σου..!! Εκείνος είναι πιο αρεστός τώρα στα μάτια του θεου γιατί παρόλο που αμάρτησε,μετάνιωσε και θα ήθελε να είναι σαν εσένα..Εσύ όμως θεωρώντας τον εαυτο σου τέλειο,γκρέμισες ό,τι έχτιζες τόσο καιρό... ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΟΨΟΝΤΑΙ......

Δημοσίευση σχολίου

 
Top