GuidePedia

0
vesti.ru
1
Λαοθάλασσα και στην Αγία Πετρούπολη για τα Τίμια Δώρα των Μάγων. Στη Μόσχα η αναμονή έφτανε τις 10-12 ώρες ,  στην Αγία Πετρούπολη είναι κάπως μικρότερη.


Ωστόσο, δεν λείπουν και τα παρατράγουδα. Κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανείπωτη λαχτάρα του κόσμου για το ιερό προσκύνημα. Υπήρχαν περιστατικά με «δημοσιογράφους» που αποφάσισαν να κερδίσουν κάποια χρήματα από την πώληση  του σήματος με την ένδειξη "Press"για προσέγγιση στο ιερό προσκύνημα χωρίς τις ουρές...

Βέβαια η οργανωτική επιτροπή των Τιμίων Δώρων των Μάγων τόνισε ότι δεν υφίσταται καμία ειδική άδεια για την πρόσβαση στο ιερό προσκύνημα και αυτό πραγματοποιείται για όλους με τη σειρά.

Στη Μόσχα , μόνη εξαίρεση γινόταν για τους γονείς με τα μικρότερα παιδιά και τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίω.

Εκεί όντως οι δημοσιογράφοι είχαν πραγματικά την ευκαιρία να υπερπηδήσουν την ουρά , αλλά κανείς στην πρωτεύουσα δεν έχει προσπαθήσει να εμπορευτεί τις διαπιστεύσεις .


Ωστόσο , στην Αγία Πετρούπολη , υπήρχαν « δημοσιογράφουι» που αποφάσισαν να κερδίσει κάποια χρήματα από αυτό . Έτσι , το κοινωνικό δίκτυο " VKontakte " ένα από τα διαπιστευμένα για αυτήν την εκδήλωση, δήθεν από μια πύλη στο Internet on-line Petersburgian Peter Basil Batirev με το όνομα " John Soroka " προσπάθησε να πουλήσει το σήμα " Press " για το 5000 ρούβλια .

Μετά από αυτό η οργανωτική επιτροπή , αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις κονκάρδες  με τηνη ένδειξη "press" προς αποτροπή περαιτέρω προβλημάτων.

Τώρα , οι δημοσιογράφοι θα δίνουν ανταποκρίσεις από το ναό μόνο αν βρίσκονται στις λίστες της διαπίστευσης στο Κέντρο Τύπου.

Τα δώρα είναι από χθες στην Ιερά Μονή Νοβοντέβιτσι της Αγίας Πετρούπολης. Για το ιερό προσκύνημα οργανώθηκε μια μοναδική ουρά , όπου την προτεραιότητα έχουν παιδιά μέχρι έξι ετών και άτομα με αναπηρίες με έναν ενήλικα συνοδό .

Επί του παρόντος, στην ουρά είναι πάνω από 15 χιλιάδες άτομα.

Στην Αγία Πετρούπολη , τα Δώρα των Μάγων θα παραμείνουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν στη Βουλή του Ελέους στο Μινσκ ( Γενάρης 18 - 24 ) και το Κίεβο - Pechersk Λαύρας ( Ιαν. 25 - 30 ) .1

Δημοσίευση σχολίου

 
Top