Η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει η Γέννηση του Χριστού. Η μεγαλοπρέπεια και η επισημότητα αυτής της γιορτής απορρέουν από το γεγονός της Ενσαρκώσεως του Θεού. Ο Θεός γίνεται άνθρωπος, και η ένωση αυτή του Θείου και του ανθρώπινου είναι πλέον αδιάρρηκτη.
Για όλους μας σήμερα είναι πολύ σημαντικό να κοιτάξουμε τη μορφή του Χριστού, να εναρμονίσουμε με αυτή τις σκέψεις και τις πράξεις μας. Θα πρέπει να μας εμπνέει το παράδειγμα της άπειρης αγάπης Του προς τους ανθρώπους. Η σεμνότητα και η μειλίχια στάση Του. Η μη ανεκτικότητα Του απέναντι στην αμαρτία και η μεγάλη Του ανεκτικότητα απέναντι στους αμαρτωλούς. Η ανδρεία Του έναντι της θλίψης και των δεινών της επί Γης ζωής. Η ειλικρίνειά και η απλότητά Του στην συναναστροφή με τους άλλους. Η χωρίς όρια θυσία Του, η οποία εκδηλώθηκε παντού. Ο Θεός έρχεται στον κόσμο τούτο όχι ως ένας πανίσχυρος βασιλεύς, τον οποίο πρέπει όλοι να υπηρετούν. Γεννιέται ήρεμα στο σπήλαιο για τα ζώα, για να διακονήσει τους ανθρώπους και να δώσει τη ζωή Του για τη σωτηρία τους. Και όχι μόνο έδειξε, αλλά μας έδωσε και όλα τα αναγκαία, ώστε ο καθένας που πιστεύει σε Αυτόν, να μπορεί να γίνει τέτοιος άνθρωπος.
Σήμερα η χαρά για την γέννηση του Χριστού στον κόσμο θα πρέπει να εκδηλώνεται, συγκεκριμένα, στην ετοιμότητα εορτασμού αυτής της γιορτής με συγκεκριμένες καλές πράξεις. Μαζί μας θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που τους χρειάζεται η βοήθεια και η υποστήριξή μας. Οι οικείοι και οι συγγενείς μας, ίσως εκείνοι που ζουν στο γειτονικό σπίτι, στο διπλανό διαμέρισμα. Ιδιαίτερα οι μοναχικοί και οι ασθενείς. Πηγαίνετε τους το χαρμόσυνο άγγελμα της Γέννησης του Χριστού. Είθε το φωτεινό σας χαμόγελο, η χαρά σας για το νεογέννητο Θεό βρέφος να ζεστάνουν το ψύχος της ψυχής. Ας θυμηθούμε στις προσευχές μας και εκείνους που έπεσαν θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών στο Βολγκογκράντ και το Πιατιγκόρσκ. Ας ζητήσουμε από τον Κύριο υγεία για τους τραυματίες, υποστήριξη των θυμάτων, ανάπαυση της ψυχής των νεκρών. Είτε τα τείχη της αποξένωσης ανάμεσα στους ανθρώπους θα καταρρεύσουν αυτή τη θαυμάσια ημέρα της Γεννήσεως του Χριστού. Ας καταστραφούν από την αγάπη για το Χριστό και τη δύναμη της δική μας ενεργητικής αγάπης για τον πλησίον. Χρόνια πολλά αγαπητοί μου!
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: http://greek.ruvr.ru/2014_01_07/258365040/