GuidePedia

0
olasthnfora2.blogspot.gr
πηγή: pravmir.com
 ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR/Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε τη Δευτέρα ότι στους ιερείς πρέπει να ανατεθεί θέσεις προσωπικού μέσα στις τάξεις των στρατευμάτων του υπουργείου Εσωτερικών μετά την επιτυχία μιας παρόμοιας κίνησης στο στρατό.
«Με τη χάρη του Θεού, το ινστιτούτο της στρατιωτικής ιεροσύνη έχει αναβιώσει. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έχει θετική επίδραση στο ηθικό του στρατού », είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Ο αριθμός των ιερέων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, ως μέρος του σχεδίου για την αποκατάσταση της πλήρους κλίμακας στρατιωτική ιεροσύνης στη Ρωσία, η οποία υπήρχε από τον 18ο αιώνα μέχρι την έναρξη της σοβιετικής εποχής. Το σχέδιο ανακοινώθηκε το 2009 από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο τρέχων αριθμός των στρατιωτικών ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας ανέρχεται σε 80.Η Ρωσία σχεδιάζει να διορίσει περίπου 400 στρατιωτικούς κληρικούς.
Τα δύο τρίτα των στρατιωτών της χώρας θεωρούν τους εαυτούς τους θρησκευόμενους, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το 83 τοις εκατό είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, περίπου 8 τοις εκατό είναι μουσουλμάνοι, και 9 τοις εκατό ακολουθούν άλλες θρησκείες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top