GuidePedia

0
Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Η κακούργα η παγκοσμιοποίηση φωνάζαμε με το Χριστόδουλο (video)
agioritikovima
Ομιλία κ.Ανθίμου στον Ι.Βυζ.Ν. Προφ. Ηλιού 21-7-2013

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κκ. Άνθιμος ερμηνεύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της χθεσινής Κυριακής, ανέδειξε τις τρεις αρετές του εκατοντάρχου.

Στη συνέχεια λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγέλιο, ομίλησε με γλαφυρό και παραστατικό λόγο για την κατάντια των ισχυρών της Ευρώπης, που αγκιστρωμένοι στην ύλη και στην οικονομία απώλεσαν την Χριστιανική Πίστη. 
Ομίλησε αρκετά σκληρά αλλά δίκαια. Αναρωτήθηκε αν το κριτήριο γι αυτούς είναι τα χρήματα και χαρακτήρισε τους ηγέτες ως "Homo economicus".

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σκληρότητα των Γερμανών ηγετών φέρνοντας και ένα παράδειγμα των παιδικών του χρόνων. Χαρακτηριστική φράση της Ομιλίας είναι η εξής: «Η κακούργα η Παγκοσμιοποίηση-που φωνάζαμε με τον Μακαριστό Χριστόδουλο- που θα καταστρέψει τους μικρούς λαούς και θα τους κατακρεουργήσει». "Οι παγκοσμοποιηταί προσπαθούν να εξασφαλίσουν κυριαρχία επί των μικροτέρων λαών. Πρέπει να δούμε πως θα ξεφύγουμε.." συμπλήρωσε.

Από την Ομιλία του Παναγιωτάτου δεν έλλειψε η αναφορά στον Μακεδονικό ζήτημα και στην επιστολή του προέδρου των Σκοπίων προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος.

Αναφέρθηκε επίσης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς και στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε σχέση με την Κρίση της Ελλάδος. Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο, με αφορμή και το ταξίδι στην Άγκυρα, αφού τον χαρακτήρισε ευφυέστατο, τόνισε πως έπρεπε να πει στους Τούρκους "αν θέλετε να έχουμε κοινά οφέλη από τους αγωγούς, σταματήστε τις κουβέντες για τη Θράκη". 

Είπε τέλος πως μια άλλη θρησκεία μπήκε στην Ευρώπη, αλλά δεν ανέφερε ποια λέγοντας με νόημα "αν πω ποια μπορεί να κινδυνεύσει και η ζωή μου". Είναι προφανές πως αναφερόταν στο Ισλάμ. Αποκάλυψε επίσης πως τις προάλλες στην Ανδριανούπολη έγινε γιορτή ανθελληνική.

Ειδικά για το θέμα των Τζαμιών είπε τη φράση "είναι φοβερά πράγματα αυτά", αλλά ξεκαθάρισε πως "δεν είμαστε κατά των μεταναστών, αφού εμείς ως Εκκλησία όλους τους θρέφομε"

Δημοσίευση σχολίου

 
Top