GuidePedia

0
Σήμερα γιορτάζουμε μία μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μας, αλλά και ένα προμήνυμα για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού μας, την Ανάσταση της Αγίου Λαζάρου.


Σίγουρα Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο, μία περίοδο οικονομικής κρίσης, αλλά και κρίσης αξιών πρωτίστως..κλονήτε η Πίστη μας, κλονήτε η Πατρίς μας.. Το σίγουρο είναι πως είναι μία περίοδο, και με κάποιον τρόπο θα λήξει.. Μα με τι τίμημα θα λήξει;; Τι θα θυσιαστεί για να περάσει; H πολυαγαπημένη μας Πατρίς, ή.. Ο Θεός και Χριστός μας, εν ολίγοις η Ορθοδοξία μας;; Εμείς ελπίζουμε τίποτα από τα δύο..

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο μεγάλος μας στρατηγός της επανάστασης, ξεκίνησε την Επανάσταση, την αποτίναξη του Τούρκικου ζυγού από την χώρα μας, λέγοντας ‘’Όταν ξεκινήσαμε την επανάσταση είπαμε πρώτα Υπέρ Πίστεως και έπειτα Υπέρ Πατρίδος’’..  Όταν ο Βασιλέας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ξεκίνησε την Κάθοδο του στην θανατηφόρα του μάχη, είπε, ‘’Οφείλουμε να πολεμήσουμε για τον Θεό και Χριστό μας, και για την Πατρίδα μας’’..

Εμείς σήμερα, δεν γνωρίζω κατά πόσο ο καθένας ιεραρχεί τα πράγματα, αλλά κατά το σύνολο μας και δυστυχώς έχουμε ξεχάσει την Ορθοδοξία μας, ή την ενθυμούμαστε μονάχα σε δύσκολες για εμάς περιόδους, και θέτουμε Υπέρ άνω του Χριστού πολλές φορές ακόμα και το όνομα της Πατρίδας μας..Μα τι είμαστε άραγε όσοι δηλώνουμε Ορθόδοξοι; Έλληνες Ορθόδοξοι ή Ορθόδοξοι Έλληνες; Με τι ιεράρχηση θέτουμε τα πράγματα;


Σήμερα μας χτυπούν αλόγιστα την Πατρίδα μας, μας χτυπούν όμως αθόρυβος και την Ορθοδοξία μας. Πολλές φορές και εκ των έσω, εκ των ιδίων των Ιερωμένων με τα χιλιάδες σκάνδαλα που προσάπτονται όχι όμως στο όνομα του δημιουργού του Σκανδάλου, αλλά στο όνομα της Εκκλησίας, στο όνομα της δική μας Πίστης, υιοθετώντας όλο και περισσότερο, άθελα μας, έναν προτεσταντισμό, μία Θρησκεία δηλαδή δίχως ιερά μυστήρια, δίχως Ιερείς, δίχως ακολουθίες, απλά από το σπίτι μας, από τον Νου μας, απλά από την δική μας Κρίση. Αρχίζουν και διαφαίνονται αυτήν την περίοδο, ακόμα και Παγανιστικές Θρησκείες, όπως η αρχαία Θρησκεία..Μία Θρησκεία ξεχασμένη, πίσω στον Μύθο και στα παραμύθια έρχεται να πάρει σάρκα και οστά, βρίσκοντας άνοιγμα μέσα από μία Ιδεολογία.. Μία Ιδεολογία αγνή, μία ιδεολογία, αγάπης για την Πατρίδα και την Θρησκεία του έθνους βρίσκετε αφορμή για να κρυφτούν τέτοιες Παγανιστικές ειδωλολατρίες..

‘’Φοβερή και κακή για την Πατρίδα μας αυτή η ιδεολογία’’, ακούμε συνέχεια έξω.. Μα όχι.. Πως θα μπορούσε μία αγάπη για κάτι να είναι ένοχη;  Ακόμα και μία έντονη αγάπη;; Ήταν μήπως ήταν τύραννος ο Ίων Δραγούμης που πίστευε ακόμα και εν μέσο εθνικού διχασμού στην Εθνική ενότητα, ή μήπως Κακός Ποιητής, ο Κωστής Παλαμάς, ο οποίος εξυμνεί πατρίδα και Θρησκεία μέσα από την Συγγραφή του, ή μήπως ο υπέροχος Παπαδιαμάντης, με αυτόν τον απίστευτο λόγο όπου σε κάθε κείμενο του Πεζό ή ποίημα, εισχωρεί την Ορθόδοξη Πίστη μας, αλλά και την Πατρίδα μας την Ωραιοτάτην.. Το θέμα λοιπόν δεν είναι η ιδεολογία, αλλά πως την χρησιμοποιείς αυτήν την Ιδεολογία.. Για καλό, για κακό, αυτό θα το δείξει ο καιρός..

Σε λίγες μέρες θα αρχίζουμε να διανύουμε την Περίοδο των Παθών του Χριστού μας, όπως διανύουμε τόσα χρόνια την Περίοδο Παθόν της Πατρίδος μας. Μία περίοδο(Των Παθών του Κυρίου μας) που ακολουθείτε στην χώρα μας εδώ και 2000 χρόνια.. Χίλια χρόνια κάτω από την σκέπη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μας άλλα τετρακόσια χρόνια κάτω από την Σκλαβιά των Οθωμανών, και άλλα εξακόσια χρόνια κάτω από την Σκλαβιά των Πολιτικών( εκτός μερικών εξαιρέσεων) που ταλαντεύουν την χώρα μας.. Αλλά κράτησε, γιατί το Θαύμα του Χριστού μας και το Θαύμα της ‘’Αποκάληψης’’(Θρησκείας) μας που πιστεύουμε, δεν είναι κάτι που θα περάσει και θα ξεχαστεί στο μέλλον, έχει ρίζες, έχει αληθινές ρίζες, έχει αληθινούς μάρτυρες της.. Τυχαίο που κάθε φορά που άπιστοι σκότωναν και έναν Άγιο της Ορθοδοξίας μας, αυτή δεν μίκραινε, δεν ρικνωνόταν, αλλά απλώνονταν και διπλασιάζονταν, και μεγαλουργούσε, και μέχρι σήμερα που έφτασε μέχρι την άκρη του Κόσμου.. Δεν πολέμησε, αλλά πολεμήθηκε, δεν συρρικνώθηκε, αλλά μεγαλούργησε..

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, πίστευαν σε μίαν άλλην θρησκεία.. Μα αυτοί έφταιγαν;.. Ο Θεός δεν είχε στείλε τον Υιό του στην Γη.. Δεν τον είχαν απορρίψει, απλά δεν τον είχαν γνωρίζει ποτέ.. Και όταν Τον ‘’Γνώρισαν’’ δια μέσο των αποστόλων Του, Τον Πίστεψαν, διότι ο Θεός ήρθε και εισχώρησε στην Καρδιά τους, όχι σαν ένα προσωπείο ενός αγάλματος, αλλά ως μία μεγάλη αγάπη προς το Αληθινό Δημιουργό μας.. Ένα έθνος από την κατοχή των Αγαλμάτων, πέρασε πρώτο στην Αγκαλιά Του Θεού.. Πρώτο από όλα, ακόμα και από τον Λαό του Ισραήλ που πρόδωσε τον Χριστό με την Πρώτη ευκαιρία..

Η Ανάσταση του Χριστού μας, θα έρθει σε λίγο καιρό, αφού θα διανύσουμε όλοι μαζί τα πάθη του μέσο της Νηστείας μας που είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για ότι μας πρόσφερε.. Μα θα έρθει η Ανάσταση της Ψυχή μας;; Η Πνευματική μας ανάσταση;.. Το ευχόμαστε όλοι. Η Ονομασία Ελλάδα δεν κρύβει μέσα της μόνο ένα έθνος, ένα τρομερό και δυνατό έθνος, γενναίο, και υπερήφανο, αλλά κρύβει και έναν Θεό, τον Μοναδικό Θεό, τον Ιησού Χριστό μας.. Ελλάδα σημαίνει Χριστός και Χριστός σημαίνει Ορθοδοξία.. Ελλάς και Ορθοδοξία συνυπάρχουν εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια..Η Ορθοδοξία μας, κράτησε την Ελλάς στα τετρακόσια Χρόνια, μέσα από τους μικρούς και ταπεινούς Ιερείς της, αλλά και μέσα από τον μεγάλο Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, μαθαίνοντας γράμματα στα παιδιά, από την Αγία Γραφή, και από τα Άγια Ευαγγέλια.. Μαθαίνοντας στα παιδιά την Ιστορία του Έθνους με μνήμες από τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, μέχρι και τον Υπερασπιστή της Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, και την Παλαιά Αυτοκρατορία.. Όπως και έπειτα από την Απελευθέρωση η Ελλάς μας βοήθησε πολλές φορές την Πίστη μας.. ‘’Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών’’ είπε μέχρι και ο Δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ‘’Ελλάς Ορθοδοξία’’ Προέβαλε έντονα ο Δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς..

Η Ορθοδοξία μας λοιπόν, δεν είμαι μία απλή Πίστη, αλλά μία αποκάλυψη του Θεού σε εμάς, μία Ανάσταση του Θεού για εμάς.. Ας μην της γυρίζουμε την Πλάτη, αλλά να την αγκαλιάζουμε όπως κάνει και εκείνη σε εμάς.. Η Κρίσης θα λυθεί όταν λυθεί και η Κρίση Αξιών που μας επιβάλουν χωρίς να το αισθανόμαστε.

Μία Ορθόδοξη Πίστη, και Ένα Ελληνικό Έθνος.. Θα πρέπει να είναι το μέλημα μας..

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες…

Εκ των διαχειριστών της Σελίδας μας..
http://olasthnfora2.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top