GuidePedia

0
newsit.com.cy


Στην Ιερά Μονή Σαλαμιωτίσσης αναμένεται να αφιχθεί τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου.

Η Ιερά Μονή Σαλαμιωτίσσης με σχετική της ανακοίνωση προτρέπει τους πιστούς να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου προς αγιασμό των ψυχών και των σωμάτων τους, καθώς επίσης και τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σαλαμιωτίσσης που χρονολογείται τον 13ο αιώνα.

Η υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου στις 11:30 στην Ιερά Μονή που βρίσκεται στην κοινότητα Σαλαμιού.

Της υποδοχής θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ. Γεώργιος .Το Άγιο λείψανο θα συνοδεύει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Π. Νεκτάριος Πέττας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Άγιο λείψανο θα παραμείνει στην Μονή από τις 25 Οκτωβρίου του 2014 μέχρι και της 16:00 το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου και από την 1η Νοεμβρίου του 2014 μέχρι και της 3ης Νοεμβρίου του 2014.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας άφιξης τμήματος της Τιμίας Κάρας του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου περιλαμβάνει την άφιξη του Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιου, την υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας, παρακλητικό Κανών Αγίου Γεωργίου από την βυζαντινή χορωδία της Μητροπόλεως χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πάφου , πανηγυρικό εσπερινό και μικρό απόδειπνο.

Όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν για την αποπεράτωση της Δυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής.

Το τμήμα της Τιμίας Κάρας Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στις 17:00 το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας Πάφου προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου .

Εξάλλου το Άγιο λείψανο που θα υποδεχτεί ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριος θα μεταφερθεί στις 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Πόλης Χρυσοχούς.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top