GuidePedia

0


Δημοκρατία, δημοκρατία, δημοκρατία..


Πέντε από της δέκα λέξεις που αναφέρει ο καθένας καθημερινά του περιέχει μέσα σίγουρα την λέξη Δημοκρατία.. Την ακούμε από στόματα Ακροαριστερά, ακροδεξιά, κεντρώα, και από οποιονδήποτε άλλον. Αλλά σίγουρα οι περισσότεροι, δεν μπορούν να αποδώσουν το πραγματικό νόημα της λέξεως, καθώς από στόμα σε στόμα, η διαφορά της ''Δημοκρατίας'' αλλάζει μέτρα και σταθμά.

Ψευδαισθήσεις..

Νομίζουμε, ή έχουμε την ψευδαίσθηση, ότι Δημοκρατία σημαίνει κάνω ότι θέλω, ότι ώρα θέλω, προσβάλλοντας την Ελευθερία του συνανθρώπου μου, ή προσβάλλοντας την ελευθερία γενικότερα της κοινωνίας. Χρησιμοποιούμε πολλές φορές, στον λόγο μας, την λέξη Δημοκρατία ως άλλοθι για τις ενέργειες που κάνουμε ή που θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Για αυτό και άλλωστε έχει ξεπέσει και έχει ξεφτίσει αυτός ο όρος, τουλάχιστον με τους ορισμούς που του δίνετε σήμερα.

Παρελάσεις..

Τις ημέρες αυτές επικρατεί μία σύγχυση στην χώρα μας με τα λεγόμενα ''gay pride''. Κάποιοι φορείς το στηρίζουν, κάποιοι άλλοι μένουν αμέτοχοι, και κάποιοι άλλοι το καταδικάζουν. Αύριο μάλιστα στις 20 του μήνα θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια gay παρέλαση στην Θεσσαλονίκη. Γρήγορες οι αντιδράσεις υποστηρικτών, άμεσες και οι αντιδράσεις όπου το καταδικάζουν. 


Αγρυπνία, και προσευχή...

Χτες πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου Αγρυπνία κατά των παρελάσεων αυτών.
Μία αγρυπνία προσευχή, κατά της Αμαρτίας και τις διαστροφής, της ανθρώπινης ψυχής, όπως είναι το φαινόμενο της ομοφιλοφιλίας. Παρόλα αυτά, έγινε ήσυχα μέσα σε έναν Ιερό Ναό, υπό την σιγή της Νυκτός και του φωτός του Φέγγους. 


..Και τα γνωστά...

Αντιδράσεις, πολλές.. Μέχρι τώρα αρκετές ''προοδευτικές'' σελίδες, στο διαδίκτυο, αντέδρασαν έντονα, δεν θα κατονομάσω ποιες, με ειρωνικό τόνο, προς το γεγονός της Αγριπνίας, περιπαίζοντας τους Ιερείς, και το Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, αλλά και τον κόσμο όπου πήγε.. Μάλιστα, όπως χαρακτιριστικά αναφέρει μία από αυτές τις προοδευτικές σελίδες ''δεν περίμεναν να πάει κανείς εκεί''.

Άλλωστε γνωστές είναι και οι αντιδράσεις των ''προοδευτικών'' προς την Εκκλησία, το σώμα του Χριστού, όπου ουκ ολίγες φορές, ειρωνεύονται αλλά και υβρίζουν. 

Μία δόση γεμάτη ΜΗΔΕΝ( 0 )

Από την άλλη πλευρά έχουμε το gay pride καθ'οδών. Γυμνούς δηλαδή, μέσα σε κεντρικό δρόμο, με τεράστια πανό, και με ήχους που σε μεταφέρουν σε τσίρκο και στις παρελάσεις των αποκριών, φωνάζοντας με δυνατές φωνές, ''ίσα δικαιώματα'', ''όχι στην Ομοφοβία'' κ.λπ. Και σαν να μην έφταναν αυτά,προκλητικές συμπεριφορές, κάτω από σπίτια ανθρώπων, όπου διαμένουν οικογένειες και παιδιά, φιλώντας προκλητικά ο ένας τον άλλον. 


Ηθικός κώδικας λοιπόν ΜΗΔΈΝ( 0 ). 
Αυτοεκτίμηση ΜΗΔΕΝ. ( 0 )
Σεβασμός προς τα δικαιώματα των συνανθρώπων τους ΜΗΔΕΝ. ( 0 )

Τι πετυχαίνουν; Να προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ίσως να είναι και αυτός ο σκοπός τους. Γιατί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ο καθένας το έχει στα χέρια του, και το γνωρίζει στην προσωπική του ζωή. Οπότε μάλλον οι παρελάσεις είναι επίδειξη ύπαρξης, αλλά ίσως και μία πρόκληση κατά της κοινωνίας.

Όσοι είναι υπέρ αυτού του θεάματος: Ονομάζονται προοδευτικοί, αριστεροί, εκσυνχονιστές κ.λπ.
Όσοι κατά: Ρατσιστές, ομοφοβικοί, Φασίστες, Θέουσοι/ες, σκοταδιστές κ.λ.

Κλείνοντας...

Συμπέρασμα..
Έχουμε χάσει, κάθε μέτρο ελευθερίας, δημοκρατίας, αλλά και κάθε μέτρο ηθικής.

Βρισκόμαστε δηλαδή σε μία κοινωνία, όπου ο σώφρον άνθρωπος κατονομάζετε Ρατσιστής, και ο Αναρχικός( υπό οποιανδήποτε μορφή Αν-αρχή(κού) κατονομάζεται Δημοκράτης. Σε μία κοινωνία όπου ο όρος ''Δημοκρατία'' προσδιορίζετε με το ''κάνω ότι θέλω, ότι ώρα θέλω, έχω μόνο δικαιώματα, και μπορώ να προσβάλω τον άλλον''. Ισχύει όμως ένας τέτοιος όρος; Σαφώς μόνο μέσα σε μία Άναρχη κοινωνία.

Τελικά έχει απομείνει και καμία ηθική αξία σήμερα; 

Γιώργος Χαρίτος

Διαχειριστής του Ορθόδοξου Δικτύου - ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.GR

Δημοσίευση σχολίου

 
Top