GuidePedia

0
pravoslavie.ru

Ο Τοποτηρητής του μητροπολιτικού τμήματος του Κιέβου Μητροπολίτης Chernovtsy και Μπουκοβίνα Ονούφριος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο "Interfax-Religion" στάθηκε στα πνευματικά αίτια των τραγικών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα σήμερα στην Ουκρανία. 

«Βλέπουμε μια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της οικονομικής, πολιτικής, αν θέλετε, και πνευματικής Ανατολής και Δύσης. Αυτή είναι η τραγωδία μας "-επισήμανε ο Θεοφιλέστατος.

« Η Ανατολή έχει τις δικές της αξίες, η Δύση τις δικές της» είπε και έκανε λόγο για μια "ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ανατολής και Δύσης", που αναπτύσσεται με τη διαφορά αυτών των αξιών.

"Μετά την αθεϊστική δίωξη στη χώρα μας έχουμε αναζωογονήσει την πίστη του Χριστού και ενισχύσει την Εκκλησία Του, αλλά η Ευρώπη μας δείχνει ήδη ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας ζωής χωρίς Χριστό. Εκεί δεν δίνουν προσοχή στις εντολές του Κυρίου, στις απαγορεύσεις του. Αντιθέτως, όλο και περισσότερο ενθαρρύνεται η ανεκτικότητα, σύμφωνα με την οποία η ζωή δεν αγιάζεται από το νόμο του Θεού. Σήμερα όλος ο κόσμος σαν να χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα: το ένα στρατόπεδο αποτελείται από εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν σε ισχύ τους ηθικούς νόμους, που δίνονται από τον Θεό στον άνθρωπο προς όφελός του.Και το δεύτερο στρατόπεδο παραβιάζει αυτούς τους νόμους.

Για παράδειγμα, ο γάμος. Ο Θεός ευλόγησε το γάμο άντρα και γυναίκας, τον Αδάμ και την Εύα. Όχι δύο Αδάμ, όχι δύο Ευες! .(...) Τώρα θέλουν να θεσπίσουν νόμο για την ευθανασία, στην πραγματικότητα να νομιμοποιήσουν την αμαρτία της αυτοκτονίας. "


 "Πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα με τους ανθρώπους που κρατούν το νόμο του Θεού. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπάρχουν άνθρωποι πάνω στη γη που να διατηρήσουν την τάξη της ζωής του Θεού ,  και η ζωή του ανθρώπου είναι καταδικασμένη, θα έρθει η αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας" - κατέληξε 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top