GuidePedia

0




















Του Γιώργου Χαρίτου

Το παρεκκλήσι του Αγγέλου...


Είναι φοβερό να γυρνάς πίσω στον χρόνο και να αντικρίζεις την αλήθεια. Την αλήθεια που σε χτυπάει,  δεν την χτυπάς, που σε μαθαίνει, που δεν την εξαγοράζεις, αλλά σε γεμίζει.. Πολλές φορές, ίσως και θλιβερή..

Αυτή είναι η αλήθεια της Ορθοδοξίας μέσα στον διωγμό.. Η Ορθοδοξία κινηγείται με μίσος, με φθόνο.. Η Ορθοδοξία χτυπάτε συνέχεια, σαν έναν δραπέτη που το σκάει προς την ελευθερία γιατί είναι ελεύθερος και ζητάει τον Ουρανό.. Και το σημαντικότερο είναι πως είναι αθώος, δίχως ανθρώπινα όπλα, παρά μονάχα με την προσευχή.. 

Με τόσο μίσος κυνηγήθηκε η Ορθοδοξία κατά την περίοδο του κομουνισμού στην Σοβιετική Ένωση. Κατιγορούνταν για εγκλήματα.. Πράγματι είχε διαπράξει ένα ''έγκλημα''.. Διέδιδε την Αλήθεια. Την αλήθεια, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, τον οποίον και κυνήγησαν, βασάνισαν, και έπειτα Τον σταύρωσαν πάνω στον Γολγοθά.. Τον Υιό Του Θεού..Εμείς, οι αμαρτωλοί άνθρωποι, σταυρώσαμε τον Αναμάρτητο Θεό μας.

Κυνηγήθηκε γιατί διέδιδε Χριστό και τριαδικό Θεό. Επειδή δίδασκε την Αγάπη, την Αλήθεια, την Δικαιοσύνη, και την αιώνια ζωή.. Πράγματι, για κάποιον που φοβάται τον Θεό, είναι όντως πιθανό να φοβάται και την διδασκαλία Του, και συνεπώς να κυνηγά  ''Τους πιστεύοντες εις Αυτόν'' 

''Το παρεκκλήσι του Αγγέλου'', είναι μία ταινία που αφηγείται με τρόπο δραματικό την μεταστροφή ενός πλανεμένου ανθρώπου, στον δρόμο της Ορθοδοξίας, στον δρόμο της αλήθειας. 

Περιτριγυρίζεται από την Ιστορική πραγματικότητα της εποχής, από την Σοβιετική δηλαδή εξουσία, η οποία εκτελεί τους Ιερείς, και κυνηγά τους ''αόρατους εχθρούς'' τους, τους εχθρούς δηλαδή της ''Σοβιετικής αναγέννησης'' όπως την αποκαλούσαν..Σε έναν από τους πλανεμένους Κομουνιστές, δίνεται η εντολή να εκτελέσει έναν τέτοιον εχθρό, μέσα στην πηγή της Ορθόδοξης Ρωσίας. Η Μαγεία όμως του Χριστού δεν αφήνει τον πλανεμένο να διαπράξει το έγκλημα που του έχουν προστάξει, αλλά αντιθέτως τον φέρνει στον δρόμο Του. 

Μία καταπληκτική ταινία την οποία αξίζει να την δείτε..

Δημοσίευση σχολίου

 
Top