GuidePedia

0
Οι Χριστιανοί της Συρίας ενώνουν τις φωνές τουςΣήμερα 8 Μαΐου 2014, μια ιστορική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας, όπουεπτά ανώτεροι θρησκευτικοί και κοσμικοί ηγέτες από τις μεγαλύτερες χριστιανικές εκκλησίες της Συρίας θα μιλήσουν με μια ενιαία φωνή για την κατάσταση στην πατρίδα τους , που είναι το λίκνο του πολιτισμού και του Χριστιανισμού . Επιπλέον , σημαντικές συναντήσεις στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή .

Το συνέδριο , με τίτλο «Χριστιανοί στη Συρία : "Η Πρόκληση του να μιλήσουν με μία φωνή ", θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο Espace Fusterie ( 18 , Place de la Fusterie ) στη Γενεύη και είναι ανοικτό για το κοινό .

 Στη Γενεύη οι ηγέτες των Χριστιανών της Συρίας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη διαρκή δεινή κατάσταση και τη μαζική μετανάστευση των απειλούμενων μελών τους από τη Συρία και τη Μέση Ανατολή . Θα εκπροσωπηθούν οι μεγαλύτερες εκκλησίες της Συρίας , η Ελληνική Ορθόδοξη ,η συρορθόδοξη , η Ελληνική Καθολική ( Μελχιτική ) και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία .

Ο κ. Johny Messo , Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Arameans ( Σύροι ) , μια ΜΚΟ διαπιστευμένη από τον ΟΗΕ , δηλώνει: "Παρά τις μικρές θεολογικές διαφορές μας , είμαστε όλοι ενωμένοι στην πίστη μας στον Χριστό και στην αποφασιστικότητά μας να επιβιώσουμε στη Μέση Ανατολή" . 

Ο κ. Messo παρατηρεί περαιτέρω : « Εμείς θα αρχίσουμε στη Γενεύη , αλλά θα συνεχίσουμε την ειρηνευτική αποστολή μας στις Βρυξέλλες , στο Στρασβούργο , στη Νέα Υόρκη , στην Ουάσιγκτον , στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις-κλειδιά . "

Την Παρασκευή , κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών , οι Χριστιανοί ηγέτες της Συρίας θα συγκεντρωθούν για να εργαστούν σε ένα κοινό έγγραφο στρατηγικής που έχει ως στόχο να συμβάλει πιο κραυγαλέα και αποτελεσματικά για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην πατρίδα τους .

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και προσευχή όλων των Εκκλησιών για συμφιλίωση , την ενότητα και την ειρήνη

Δημοσίευση σχολίου

 
Top