GuidePedia

0




Του Γιώργου Χαρίτου

Πολλά πολιτικά κόμματα λένε ότι πρεσβεύουν το Ορθόδοξο δόγμα, μόνο ένα όμως το Υπερασπίζετε, με πύρινους λόγους.
Δεν είναι Ούτε Δεξιό, ούτε αριστερό, και δεν τυποποιείται με κανέναν σύγχρονο τίτλο κόμματος, διότι δεν στοχεύει στο κομματισμό και στο διαμελισμό του Έθνους, αλλά στην ενοποίηση του κάτω από την Ιδέα του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Δύο συνθετικά που δημιούργησαν τις βάσεις της Ελληνοορθοδοξίας, την βάση της ύπαρξής της Σύγχρονης Ελλάδος, το στοιχείο για το οποίο πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους οι αγωνιστές του 1821.

''Όταν πήραμε τα όπλα είπαμε πρώτα Υπέρ Πίστεως και έπειτα Υπέρ Πατρίδος''
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Σήμερα, όπλο δικό μας, δεν είναι το τουφέκι ή το ξίφος, αλλά ο λόγος και η ψήφο μας. Και μάλιστα πολύ δυνατά όπλα, μόνο, όμως, όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί λοιπόν, έχουμε χρέος, αν θέλουμε να λεγόμαστε έτσι, να εμπιστευόμαστε την διακυβέρνηση του τόπου μας, όχι σε Αντίχριστους Χριστιανομάχους που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση στην πολιτική και τον Οικουμενισμό στην Θρησκεία, αλλά άτομα που να έχουν ως σημείο αναφορά τους την λέξη ΧΡΙΣΤΟΣ και την λέξη ΕΛΛΑΔΑ.

Λίγα λόγια για τον Θρυλικό Κυβερνήτη..
Το 1828, στην Ελλάδα βρέθηκε ο σπουδαιότερος άνθρωπος, και ίσως αμφιλεγόμενος από αρκετούς, ο Ιωάννης Καποδίστριας. Υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, και προασπιστής της Ανεξαρτησίας των λαών, αφήνει τα μεγάλα του Αξιώματα πίσω στην Ευρώπη, και ο Κερκυραίος Έλληνας πολιτικός καταφτάνει στο Ναύπλιο για να πάρει την διακυβέρνηση του κράτους στα χέρια του. Όραμα του, μία Ελλάδα, ανεξάρτητη, μία Ελλάδα Ορθόδοξη. Μέσα μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργεί οργανωμένο στρατό, και εκδιώκει κάθε ξενικό στρατό, κυρίως Τούρκων που αλωνίζει μέσα στα θεσπισμένα όρια του αυτόνομου κράτους της Ελλάδος. Δημιουργεί την Ανωτάτη, και κορυφαία μέχρι και τις μέρες μας σχολή Ευελπίδων και δημιουργεί επίλεκτα σώματα στον στρατό που θριαμβεύουν. Δημιουργεί Σχολεία, και Εκκλησίες σε όλη την επικράτεια, την ίδια στιγμή που απονέμει τίτλους τιμής στους Αγωνιστές του ένοπλου Αγώνα του 21'. Παλεύει στα συμβούλια των Συμμαχικών δυνάμεων της Ευρώπης και Κερδίζει μία Ελλάδα, όχι Αυτόνομη Αλλά ανεξάρτητη. Στόχος του η ένωση. Στόχος των Εχθρών του η διάλυση. Έβαλε πίσω το προσωπικό του συμφέρον μπροστά στο συμφέρον της Πατρίδος του. Αντίθετα με κάποιους παλαιούς ''άρχοντες'' της Ελλάδας που έβλεπαν ότι παραγκονίζονται τα δικαιώματα τους από την πολιτική του Καποδίστρια, σκέφτονταν πλέον πως θα το βγάλουν από την άκρη. Σύμμαχοι τους Γάλλοι και Άγγλοι εχθροί του Καποδίστρια. Στόχος τους, το προσωπικό τους συμφέρον. Μία απόπειρα δολοφονίας, στιγματίζει μία ομιλία του. Δυστυχώς για τους Εχθρούς του, και ευτυχώς για την Ελλάδα, απέτυχε.

Ανεξαρτησία, μία λέξη που φοβούνταν οι Μεγάλες δυνάμεις..

Η Αγγλία και η Γαλλία επιμένουν.. Βάζουν για δεύτερη φορά δολοφόνους να βγάλουν από την άκρη τον Κυβερνήτη της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας της Ελλάδος αλλά και της Ορθοδοξίας. Η Τελική πράξη, ''δολοφονίας της Ελλάδος'' γίνεται έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ένας μπροστά και ένας από πίσω, χτυπάνε το Κυβερνήτη ο οποίος πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος την ώρα που πήγαινε να παρακολουθήσει το όρθρο στην Εκκλησία.. Ξεσηκώνετε και κυνηγά τους δολοφόνους το πλήθος που έβλεπε μπροστά στα μάτια του την Ελλάδα να πεθαίνει..Από τους δολοφόνους αδελφούς, ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης λίγο πριν πεθάνει από τη πιστολιά του φρουρού του Καποδίστρια , ζητώντας έλεος είπε στους αστυνομικούς : ''Δεν φταίω εγώ στρατιώται, άλλοι με έβαλαν"

Σήμερα..

Για ακόμα μια φορά, αυτοί οι ''άλλοι'' οπλίζουν πάρα πολλούς εσωτερικούς εχθρούς να χτυπήσουν την καρδιά της Ελλάδος, Την Ελληνοορθοδοξία. Και τους οπλίζουν εδώ και χρόνια πετιχένοντας αρχικά και διαχωρίζοντας τον κόσμο με τους όρους Δεξιούς και Αριστερούς για να μην είναι ενωμένοι κάτω από την κοινή ιδέα που είχαν στον Νου τους όταν εδείναν την ζωή τους, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, πολλοί ακόμα αγωνιστές, αλλά και ο Ιωάννης Καποδίστριας. Την Προάσπιση της Ελληνορθοδοξίας μακριά από οποιαδήποτε ξενική και άλλη ιδεολογία.

180 χρόνια μετά την δολοφονία του Κυβερνήτη...

Γεννιέται το κόμμα των Συνεχιστών του Καποδίστρια. Ένα κόμμα με στόχο να ενώσει και όχι να κομματιάσει. Ένα κόμμα με όραμα Εθνικό και Ορθόδοξο..Κόμμα, όχι με ξενική ιδεολογία, αλλά με Ελληνορθόδοξη Αξία..

παρακολουθήστε το προεκλογικό σπότ της Πολιτικής Παράταξης συνεχιστών του Καποδίστρια

Δημοσίευση σχολίου

 
Top