GuidePedia

0
lithosfotos.blogspot.gr
yemen



Μουσουλμάνα ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, στην Υεμένη, αλλά καταδικάστηκε από τοπικό δικαστήριο σε κράτηση και ιατρική θεραπεία σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο στην αλ-Hadid, σύμφωνα με το “Salam1″ . 

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η 30χρονη δικηγόρος Fatima Mohammed Al-Salem αποφάσισε να αρνηθεί το Ισλάμ μετά τη σφαγή στο μητροπολιτικό νοσοκομείο “αλ-Άρντι”, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου διακόσια άτομα. Ωστόσο, αμέσως μετά με ερήμην εκδοθείσα απόφαση, συνελήφθη στην πόλη της Badzhil και εστάλη για μια ιατροδικαστική ψυχιατρική εκτίμηση στην πόλη της al-Hadid, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Υεμένης.

Λίγες μέρες αργότερα, στο ψυχιατρικό νοσοκομείο “Dar al-Salam,” οι ειδικοί έδωσαν μια συνέντευξη στην εφημερίδα του Κουβέιτ “Al-Ra’yy”, στην οποία χαρακτήρισαν την «κατηγορούμενη» ως “μια γυναίκα, που πάσχει από ψευδαισθήσεις μεγαλείου, το οποίο διαμορφώθηκε κάτω από την επίδραση ενός δεύτερου διαζυγίου” . Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα συμπεράσματα αυτά αποτυπώνονται σε μια συγκεκριμένη αναφορά, που έχει ήδη υποβληθεί στον εισαγγελέα. «Η κατηγορούμενη παραμένει σε μας γιατί είναι αναγκαία ψυχολογική και φαρμακευτική βοήθειά της», – είπαν. 




Όλα αυτά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση μεταξύ των ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 




Έτσι, ο πρόεδρος του Κέντρου για τα Πολιτικά Δικαιώματα στην Υεμένη, δήλωσε: «Η θρησκευτική ελευθερία είναι μια θεμελιώδης συνταγματική αρχή, που υποστηρίζεται από διεθνείς συμφωνίες. Ωστόσο, η παράδοση της Υεμένης βάσε ιτης οποίας δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοδιάθεση – συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών ελευθεριών -. ακόμα υπερισχύει του νόμου ” 
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης Φατιμά προσπάθησε επανειλημμένα να εξηγήσει στους ερευνητές, τα πραγματικά κίνητρα της επιλογής της: ” Σε καμία περίπτωση δεν λέει ότι το Ισλάμ είναι κακό ή φρικτό, αλλά προσελκύει ανθρώπους που τους χρησιμοποιούν ως ασπίδα,για τον σκοπό τους. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπρόσωποι του Θεού επί της Γης, σκοτώνοντας εκατομμύρια αθώους, και αυτό αποτελεί μια σκιά στην ίδια την θρησκεία », – δήλωσε η Al-Salem. Ωστόσο, η γυναίκα εξακολουθεί να είναι υπό κράτηση. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top