GuidePedia

0
Ι.Μ. Κεφαλληνίας
anastasi argostoli91
Λίγο μετά τις 11 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου έγινε στο αεροδρόμιο Κεφαλληνίας η υποδοχή του Αγίου Φωτός που έφθασε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα και με ειδική πτήση πέταξε για Γιάννενα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και ακολούθως στη Ζάκυνθο, η δε μεταφορά του στην πόλη του Αργοστολίου έγινε με την συνοδεία του αυτοκινήτου της Αστυνομίας καθώς και δεκάδων μοτοσικλετιστών και οδηγών αυτοκινήτων κατά μήκος της διαδρομής από το αεροδρόμιο στο Αργοστόλι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνας το παρέλαβε στον Ιερό Ναό του Αρχάγγελου και ευλόγησε μ’ αυτό τους δεκάδες συγκεντρωμένους που είχαν από νωρίς κατακλύσει τους γύρω δρόμους της εκκλησίας.

Μετά το “Δεύτε λάβετε φως” σχηματίστηκε πομπή που κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, γύρω από την οποία εκατοντάδες πιστοί περίμεναν να ακούσουν το αναστάσιμο μήνυμα.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία των ιερέων της Μητρόπολης διάβασε το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και έψαλε το “Χριστός Ανέστη” με την παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών Αρχών του τόπου.

Πλήθος βεγγαλικών στόλισαν τον Κεφαλλονίτικο ουρανό σε μια εορταστική βραδιά.

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, κατά το Κεφαλονίτικο τυπικό, τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Αργοστολίου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και από ώρας 11.00 πμ ο Σεβ. Κεφαλληνίας εδέχθη τις καθιερωμένες ευχές των αρχών και πλήθους κόσμου στην αίθουσα του θρόνου, όπου και διένειμε το πασχαλινό αυγό.
anastasi argostoli11
anastasi argostoli61
anastasi argostoli151
DSC 01581

Δημοσίευση σχολίου

 
Top