GuidePedia

0
dimokratiki.gr
 Την αγανάκτηση του κλάδου εξέφρασε με δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Άλφα Δωδεκανήσου, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου κ. Άννα Ρωμαίου, σχετικά με τον προγραμματισμό επισκέψεων του προγράμματος για τον Θρησκευτικό Τουρισμό.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά: ‘Είμαστε όλοι πολύ δυσαρεστημένοι και θυμωμένοι από την στάση που επέδειξαν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας για τον προγραμματισμό των θρησκευτικών προορισμών όπου αντί να είναι μπροστά η Πάτμος, ως ιερό νησί της Αποκάλυψης, ένα παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο, διαπιστώσαμε ότι δεν είμαστε πουθενά!
Δυστυχώς, η Πάτμος είναι απούσα και από τον προγραμματισμό του θρησκευτικού τουρισμού που αφορά ‘Τα Βήματα του Αγίου Παύλου’. Τι άλλο να περιμένουμε;’ όπως είπε.
Η κ. Ρωμαίου επέρριψε ευθύνες τόσο στην Εκκλησία της Ελλάδας η οποία δεν μερίμνησε μέχρι σήμερα για το Νησί της Αποκάλυψης, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται πολύ έντονα στο κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού για τις Μητροπόλεις της ευθύνης της, όσο και στην Μητρόπολη Ρόδου που είναι αρμόδια για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα.
‘Περιμένουμε το Πάσχα για να υποδεχτούμε κυρίως τους Έλληνες επισκέπτες μας. Μετά το Πάσχα όμως, η Πάτμος θα έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων ως μεγάλος θρησκευτικός προορισμός και δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα. Η προβολή και διαφήμιση του νησιού, γίνεται μόνον μέσα από τα προγράμματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου’ όπως τόνισε.
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Η κ. Ρωμαίου, μίλησε ακόμη για την αύξηση των Τούρκων τουριστών που επιλέγουν την Πάτμο όχι ως θρησκευτικό προορισμό αλλά ως ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου και έκανε γνωστό ότι τον προσεχή Μάιο θα πραγματοποιηθεί εκεί μία μεγάλη ελληνοτουρκική συνάντηση με θέμα τον Τουρισμό:

‘Από τις 2 έως και τις 5 Μαϊου, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Πάτμο μία μεγάλη ελληνοτουρκική συνάντηση με θέμα τον Τουρισμό. Εμείς θα φιλοξενήσουμε κορυφαίους επιχειρηματίες από τον τουριστικό και επιχειρηματικό κόσμο της γείτονος χώρας, και θα έρθουν ακόμη 80 τουριστικοί πράκτορες της TÜRSAB -του μεγαλύτερου τουριστικού φορέα της Τουρκίας.
Αυτό θα σημάνει ένα μεγάλo άνοιγμα της Πάτμου στην τουρκική αγορά, αφού αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές μας’.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top